Hava Durumu

50 metre ara ile arka arkaya üç yol sorunu

Yazının Giriş Tarihi: 01.05.2015 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2015 07:41
“ Nilüfer ilçesi, Beşevler bölgesi,  Konak Mahallesi’nde oturuyorum. 
Hemen her sokak ve caddemizin asfaltında önemli sorunlar var.  Örneğin;  Konak Mah. Yasemin Sokak üzerinde 50 metrelik bir mesafede 3 adet sorun gözüküyor. 

Birincisi, Yasemin ve Yakut Sokak’ın kesiştiği yerde yağmur suyu giderlerinde çökme ve etrafında yıpranma . 
Araçlar geçerken mazgallar oynuyor ve ses çıkarıyor. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için köşenize sorunu bildirmek istiyorum. 
Ayrıca,  bu mazgaldan az ileride Bilginler Cad.’ne doğru uzanan kısımdaki  asfaltta  kopma var.  Derin çukur araçların lastiklerine zarar veriyor. 

Bundan birkaç metre ötede ise sokağın orta yerinde derin bir çukur oluşmuş.  Ağır tonajlı kamyonlar mı, yoksa; aşırı yağışlar mı zarar verdi bilemiyorum ama sokaklarımızdaki sorunların devasa boyutunu 50 metrelik mesafedeki bu 3 sorun ifade ediyor diye düşünüyorum. 
Büyükşehir ve Nilüfer Bld.  yetkilileri lütfen sokaklar ve caddelerimizi gelip incelesinler. Hemen her yerde benzer sorunlar var.”
Saygılarımla.”
F.A.

***

SARI OTOBÜSLER GÜM GÜM!..


“Bir süre önce gazetenizdeki köşenize gönderdiğim bir mail’de BOİ’ye ait sarı otobüslerin Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne girişini sağlayan özel yol üzerinde derin çukurlar olduğunu  belirtmiştim. 
Günde yüzlerce sarı otobüsün giriş yaptığı bu yoldaki derin çukurlar halkın parasıyla alınan otobüsleri harap ediyordu.
Bu mail’im ilgi çekmiş olacak ki,  gösterdiğim duyarlılık nedeniyle yine köşenizdeki  bir cevabi  yazıda ilgililerce tarafıma teşekkür edilmişti.
Geçenlerde Terminal’e  yolcu karşılamaya yine sarı BOİ otobüsleriyle gittim.  Terminal’e  giriş özel yoluna dikkat ettim,   gerekli  asfalt onarımı yapılmış.  Mutlu oldum, sevindim.
Fakat belirttiğim bu özel yoldan dik inip sağa dönüş yapılan daracık yol üzerindeki bir yağmur suyu ızgara demirleri  onarılmamış ve çok alçakta,  derin bir çukur olarak  duruyor.
Otobüsümüz tam virajda bu çukurdan kaçamadı.  Çünkü şoför arkadaşın buna imkanı yoktu.  Mecburen bu çukura girdik çıktık.  O anda da yepyeni sarı otobüs  çukura girip çıkarken sanki zıplayıp durdu ve güm güm sesler çıkardı.
İnanın yüreğim sızladı.  Gerçekten üzüldüm.
Çünkü o otobüsler milli bir servet ve saçı bitmedik yetimlerin hakkı var...
Aynı  yolda asfalt onarımı yapılırken oldukça çukurda kalan bu yağmur suyu ızgarası nasıl görülmez veya umursanmaz?.
Sorunu,  Şehirlerarası Otobüs Terminali sayın yöneticilerinin dikkatlerine sunuyor ve gereken onarımın yaptırılması için harekete geçmelerini saygıyla rica ediyorum.”
Adının açıklanmasını  istemeyen bir okur

***

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR


KÖPÜK  KÖPÜK: “ 28/4/2015 tarihli  köşenizde yer verdiğiniz ‘ Cumhuriyet Caddesi köpük köpük ‘  başlıklı okur yakınması  incelenmiştir.
İlgili Daire Başkanlığımızca oluşturulan araçlı ve yaya ekiplerimizce sorumluluk alanlarımızda esenlik hizmetleri  (Seyyar, Dilenci, İşgal) ile ilgili kontroller yapılmakta,  tespit edilen olumsuzluklar uyarı ve ikazlarımızla giderilmeye çalışılmakta  ve aykırı davrandığı tespit edilenlere Kabahatler Kanunu’nun ve yönetmeliklerin ilgili maddelerine göre yasal işlemler yapılmaktadır. 
Bu itibarla ekiplerimizce Cumhuriyet Caddesi’nde 01.01.2015 tarihinden itibaren yapılan uygulamalarda  seyyar satıcılık yapan şahıslardan;  muhtelif sayılarda  balon,  çaydanlık parlatıcıları, simit,  balık ve köpük  tabancası müsadere edilmiştir. 
Ayrıca  işgal yaptığı tespit edilen  işyerlerine ve caddeye izinsiz giren motorlu taşıtlara da toplam 10 adet  yasal işlem yapılmıştır. 
Sorumluluk alanlarımızda takip ve kontrollerimiz devam  etmektedir.”
***
JİLETLİ TEL:“28/4/2015  köşenizde yer verdiğiniz  ‘ Çocuk parkına jiletli teller’  başlıklı okur şikayet yazısı  incelenmiştir.
Muradiye’deki  sorun,  ilçe belediyemiz olan Osmangazi Belediye Bşk. uhdesindedir.”
***
ÇAMLICA HAVUZU: “22/4/2015  köşenizde yayınlanan  ‘ Güzelim bir park ama kupkuru havuzu var’  başlıklı okur şikayet yazısı ilgili birimlerce  incelenmiş ve
Nilüfer  Çamlıca Parkı’ndaki havuzun temizletilmesi  başlamıştır.  Hava şartlarının  olumsuzluğu  nedeniyle bakımı yapılamayan havuz  en kısa sürede gerekli  estetiğe kavuşturulacaktır. 
Bilgilerinize sunar,  iyi çalışmalar dileriz.”
 Büyükşehir  Bld. Basın  Halkla  İlşk.  Şb. Md.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.