Hava Durumu

30-40 dakikada bir kavşak geçilir mi?

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2014 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2014 07:28
Bir okurum, gönderdiği mail’de Bursa’da hergeçen gün biraz daha arapsaçına dönen trafikte 30 ile 40 dakika arasında geçilebilen kavşaklara işaret ediyor.
Gönderdiği bir haritada da trafikte adeta ‘körleşen’ bu noktaları belirlemiş.



Buyrun, birlikte okuyalım:

“Bursa’nın doğu yönündeki tüm yol ve bağlantı yollarında aynı anda inşaatlara başlandı. Bu da beraberinde bazı meseleler yarattı. 
Çevre yolu Demirtaş kavşağı, Vatan Mahallesi köprü geçişi, Samanlı bağlantı yolunda okulların açılmasından söz ediyorum..
Vatan Mahallesi’ni, eski köprü ile Osmangazi’ye bağlayan tek köprü şu anda Yıldırım yönünden Osmangazi’ye tek geçiş noktası. 
Her akşam 18:30’da bu köprüye geliyoruz ama köprüyü aşabilmemiz 30/40 dakikayı buluyor. 
Bu bir felaket. Trafik  tamamen arapsaçına dönüyor. Köprünün ve yan yolların dar olması ve dönüş yollarının trafik sinyalizasyonuyla güvenlik altında olmaması yüzünden bir anda burada şıkışan araçlar adım atamaz hale geliyor ve trafik akışı tamamen kilitleniyor. 
Diğer nokta ise Hipodrom kavşağı.. 
Aynı sorun orada da var.. Tüm servis araçlarının ilçeler arası geçiş güzergahı olduğu için buradan da sorunsuz olarak geçebilmeleri imkansız. 
Bunu sayın yetkililerimize defalarca iletmemize rağmen saat önlem olarak hiçbir trafik lambası ya da saat 17.00 ile 19.00 arasında bahsetmiş olduğum yerlerde trafik düzenini sağlayacak bir trafik polisi görevlendirilmiyor!. 
Bu konudaki şikayetlerimizi iletebilmemiz için hangi kurumu ararsak ‘orası bize bağlı değil başka bir kurumun bölgesi’ diyerek sorumluluğu üstlenmiyor. 
Peki diğer kurum kim?  Bunu da bilemiyor ve oraya da ulaşamıyoruz. 
Yaşadığımız sorunumuzu şehrimizin üst düzey yöneticilerinin dikkatine sunuyoruz. Sorunumuz okunur ise belki de trafik düzeni için vatandaşların şikayeti dikkate alınır. Bu da bizi sevindirir. 
Yaşadığımız karmaşık durum iki kör noktada meydana geliyor. Ve her araç sürücüsü maalesef agresif bir durumda ve adeta patlayacak birer bomba gibiler. 
Bir kavşaktan geçişin 30 dakika ve üzeri olması sebebi ile her gece tatsızlıklar yaşanıyor, kavgalar çıkıyor. 
Bu kargaşa vatandaşları da otomatikman etkiliyor tabii.
Belirtmiş olduğum noktalarda herhangi bir olumsuzluk yaşanılmadan ve veya yaşanabilecek olaylar sonrası ‘bunu trafik magandaları yarattı’ denilmeden acil tedbirlerin alınması gerekiyor. 
Sonuç olarak; Yıldırım ilçesi, Vatan Mahallesi Eski Köprü ve Hipodrom Kavşağı resmen SOS veriyor ve gerekli tedbirler alınmayıp, iyileştirmeler yapılmadığı takdirde bu gidişle vermeye devam ederken sorunlar da katlanarak artacak. 
Şehrimizin trafikle ilgili sayın yöneticilerinden lütfen acilen bu meseleye bir el atarak çözüm getirmelerini önemle rica ediyorum...
Saygılarımı sunarım...” 
- Adının açıklanmasını istemeyen bir okur 

Yıldırım’dan bir yanıt

“28/10/2014 tarihinde Bursa Hakimiyet Gazetesi’ndeki köşenizde yayınlanan ‘Hurda pisliği, duman ve alevler içindeyiz!’ başlıklı, Vatan Mahallesi, Kaplan Sokak ve çevresinde bulunan hurdacılara ait işyerlerinden duyulan rahatsızlığı konu alan okur şikayet yazısı Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’müz ekiplerince incelenmiştir..
Yapılan inceleme neticesinde ilçemiz Vatan Mahallesi, Karaca Sokak, Karınca Sokak ve Kaplan Sokak’ta ruhsatsız olarak faaliyet gösteren, hurdalara ait kırpıntılarını boş arsaya atan ve ateş yakanlar hakkında gerekli yasal işlem yapılmıştır. 
Konunun takibine devam edilmektedir. 
Bilgilerinize sunarız.” 
Yıldırım Bld. Basın ve Halkla 
İlişkiler Md.

Tehlike devam ediyor!

“Nilüfer ilçesi, Özlüce bölgesinde bulunan bir okulda geçenlerde oluşan bahçe duvarının yıkılması yavrularımızın yüreklerini ağızlarına getirmişti. 



Bu olayın da sıcaklığıyla okuyucularımdan sık sık daha önce iki kez haberi yayınlanan Beşevler Caddesi’ndeki başka bir istinat duvarıyla ilgili endişelerini dile getiren yakınmalar almaya devam ediyorum. 
Cadde kenarındaki kaldırımın yoldan bir karış kadar ayrıldığını ve arkasında da büyük ve derin bir boşluk olduğundan üzücü kazalar olabileceği endişesi için bu alanın uzmanlarca incelenmesi gerektiğini belirtiyorlar. 
Konu sayın yetkililerin dikkatinden kaçmış olabileceği düşüncesi ile bu sorunu bir kez daha bu köşeme alıyorum... - E.Ö.

TEŞEKKÜR PANOSU

Elleri dert görmesin!.


“Bursa Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaptırılan ve geçen salı günü hizmete açılan Villalar bölgemizdeki Millet Mahallesi İlköğretim okulu semtimizdeki büyük bir eksikliği gidermiş oldu.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe ile bu okulumuzun yapılmasında emeği geçen ve çaba gösteren herkese çok çok teşekkür ediyoruz.
Sağ olsunlar, var olsunlar. Elleri dert görmesin..”
Millet Mh.
sakinleri
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.