Hava Durumu

24 daire nasıl 30 daire oldu?

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2016 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2016 07:51
     Görükle’den okurum Sn. Gökhan Göçüm geçen hafta içinde ziyaretime geldi ve  getirdiği bazı belgeleri gösterip oldukça ilginç ‘iddialar’da bulundu.
     Anlattıklarını özetliyorum:
***
     “Görükle bölgemizde Bahriye Üçok Cad. Menekşe Sk.’ta bir yerimiz vardı. Görükle Belediyemiz kapatılıp Nilüfer Belediyesi’ne geçmeden on gün önce 24 daire ve iki dükkanlık inşaat ruhsatı almıştım..
     Bir müteahhitle bu ruhsat üzerinden anlaşmaya vardık.
     Fakat müteahhidimiz bazı nedenlerle işten vazgeçince başka bir müteahhide işi devretmiş. 
     Sorunumuz da böylece başladı. 
     Çünkü 24 daire ve iki dükkanlık inşaat ruhsatımıza karşı bizlerin yer sahibi olarak hiçbir haberimiz olmadan 30 daire ve iki dükkan yapılmış. İlave edilen 6  kat şimdi dubleks daire olarak gözüküyor. Bu ek daireler kaçak mı yapıldı? 
     Nilüfer Belediyesi de gerekli oturma iznini vermiş.
     24 daire bizden habersiz nasıl 30 daire olur?.. Bunu anlamak gerçekten çok zor!.
Ayrıca Bursagaz firması da binaya otuz abonelik vermiş. UEDAŞ’ta verdiği otuz elektrik aboneliği iptal edip tek sayaç üzerinden tüm abonelere süzme saat bağlamış.
     Tekrar soruyoruz ve Nilüfer Belediyesi’nden yanıt bekliyoruz:
     24 daire ve iki dükkanlık inşaat ruhsatı nasıl 30 daireye dönüştü?. Yer sahipleri olarak bundan haberimizin olması ve gerekli izni bizim de vermemiz gerekmez miydi?. Saygılarımla..” - Gökhan GÖÇÜM 

Su kaçağıyla kuş havuzu!..

     “Şehreküstü Meydanı’ndan Şehreküstü Camisi’ne doğru çıkış yolunda yaya kaldırımı üzerindeki bir ağacın dibinde iki aya yakındır devamlı su kaçağı var. 
     Geçenlerdeki şiddetli lodos fırtınasında bu ağaç yıkılacak derece eğildi ve yetkiler gelip ağacı hemen düzelttiler. 
     Fakat ağacın dibinde devam eden kaçak su için herhangi bir çalışma yapılmadı. Buradan her geçtiğimde ağaç dibinden suyun kaçak şekilde devam ettiğini çok net biçimde görüyorum. 



    Ortaya çıkan bu su israfı Avrupa şehri Bursa’ya doğrusu hiç yakışmıyor. Ağacın dibi bu yüzden şimdilerde kuş havuzu oldu. 
     Su israfın önlemini köşeniz aracılığıyla ilgililere ulaştırmanızı dilerim. Saygılar.” Saffet MERT  

Elektrik faturalarında DST kalemi 

    “12.1.2016 tarihli gazeteniz köşesindeki bir okur yazısında kurumumuzu ilgilendiren DST ile ilgili bölümü CLK Uludağ Elektrik Perakende Satış olarak kurumumuz adına yanıtlıyoruz.
    Daha önceden faturalarda dağıtım, iletim ve kayıp bedeli olarak görünen kalemler, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Kararları ve yayınlanan yönetmelikler neticesinde 01/01/2016 tarihinden itibaren ‘Dağıtım Bedeli’ adı altında birleştirilmiştir. 
    Faturalarımızda görünen D.S.T kalemi ‘Dağıtım Sistem Tarifesi’ nin kısaltılmış hali olarak kullanılmıştır. 7 Ocak’tan itibaren müşterilerimize tebliğ edilen faturalarımızda ise “D.S.T” ibaresi yerine “dağıtım bedeli” ibaresi açıkça yer almıştır.
Bilgilerinize sunarız.” CLK Uludağ Elektrik 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.