Hava Durumu

20 Mart...Saat 21.40... Aayyy!..

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2012 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2012 08:43
Başlıkte yer alan tarih ve saatte gece karanlığını bölen bir ses: 'Aaayyy!.'
Yer; Çekirge'den Uludağ'a çıkış yolunun baş tarafları..
Okurum A.Güven Duru bakın neler yazıyor?:
***
"Buraya Erol Yiğitalp Viyadüğü de deniyor. Ana cadde burada çok dar. Kenarlara yıllar sonra kaldırım yapıldı. Kaldırım üzerine de görme engellilerin rahatça yürümesi için kabartma şeritli karolar döşendi. Buna rağmen çok zaman buraya araçlar park ediyor. Değil görme özürlüler, görme sorunu olmayan insanlar bile zor yürüyor.
Otoparktan arındırılacağız diye beklerken bu kez kaldırım kenarına demir dikmeler monte edildi. Yerden 20 santim yükseklikte ve tam 16 tane. Geceleri görülmesi imkansız.
İşte belirttiğim tarih ve saatte eşimle yürüyüşteyiz. Birden 'Aaayyy!..' diye bir feryat yükseldi... Acıyla bağıran 38/40 yaşlarındaki bir hanımdı. Eşimle yardımına koştuk. Yere yuvarlanmış, dizi kanıyordu. Zar zor kaldırdık yerden..
Hanım, kaldırıma konulan bu demir dikmelere takılıp düşmüş. Bize teşekkür etti, zorlukla yürüyüp söylene söylene uzaklaştı..
Yaşanan olayı anlatmak için bu fotoğrafı ertesi sabah çektim, gönderiyorum.
Yani burada demir kazıklı 16 tuzak var. Bunlara bir şey monte edilecek elbet ama bu iş bitinceye kadar kenarlarına, üstüne önlem için bir şey konulmaz mı?. Nedir bu laubalilik?.."
***
Durum gerçekten vahim.. 'Ocağına incir dikmek' diye bir atasözümüz vardır. Burada da insan yaşamına incir değil, demir dikilmiş, demir!. Ama önlem alınmamış. İşin özeti bu sevgili okurlarım.



Uzun boylu gençlerimiz ve milli eğitim

"1 Nisan'da gençler YGS sınavına girecek. Çocuğumun sınav yeri Zafer İlköğretim Okulu. Sınav yerini görelim, öğrenelim diye bu okula gittik.
Fakat şaşırdık. Çünkü gençlerimizin sınava gireceği dersliklerdeki sıralar ilkokul 1.sınıf öğrencileri için çok küçük ve daracık. Uzun boylu öğrencilerimiz çok. Bu gençler bu sıralarda nasıl oturacak? 2 saat boyunca adeta işkence çekmezler mi?Milli Eğitim Müdürlüğü'nden önlem almalarını önemle rica ediyoruz.."
Bir öğrenci velisi



Alo,burası Büyükşehir

SELVİ AĞACI:- "2/3 /2012'de köşenizde yer verdiğiniz '218 yaşındaki doğal anıt ilgi bekliyor' başlıklı okur uyarısı ilgili birimlerce incelenmiştir. Söz konusu ağacın bakım, onarım ve tedavi işlemleri yapılacaktır.. ** B/31:- 8/3/2012'deki okur şikayetinde 'B/31 rota değiştiriyor' konusu ilgili birimlerce incelenmiştir. Şikâyette de belirtildiği üzere B/31 hattındaki araç sürücülerinden yolda herhangi bir çalışma olmadığı zamanlar güzergâhını izlemeyip münferit de olsa güzergâh ihlali yapanlar hakkında uyarı ve cezai işlemler uygulanmaktadır. Yapılan şikâyetlerde olay günü, saati ve araç plakası bildirilirse daha etkin yaptırımlar uygulanabilir.
**
 ASFALT:- 1/3/2012'de 'Bursagaz'ın tam önünde'başlıklı okur şikayeti yayınlandı. Emek, Fevzi Çakmak Caddesi'ne, ilgili ekiplerimizce 26.2.2012 günü asfalt kaplama yapılıp sorun giderilmiştir. ** YIKIK PARMAKLIK:- 15/3/2012'de köşenizde yer verdiğiniz ve Çekirge Meydanı BOİ Durağı önündeki yıkık demir parmaklıkları işaret eden ve 'Haftalardır bu şekilde' başlıklı okur uyarı yazısı incelenmiş, 16.3.2012'de demir parmaklık onarımı teknik ekiplerimizce yapılmıştır. **
MAZGAL:-
"7/3/2012'de köşenizde yer alan 'Mazgal nereye gitti?' başlıklı yakınma incelenmiş, aynı gün ekiplerimizce ızgara konularak sorun giderilmiştir.Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk. Şb. Md.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.