Hava Durumu

100. Yıl’ı bir görün efendim!..

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2015 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2015 08:05
“Nilüfer, 100.Yıl Mh.’nde bir AVM var. Otoparkı yok. Kaldırımları otopark oldu. Görünüşte bisiklet yolu var ama bu da çarşının sanki otoparkı. 
Projede kapalı otopark var, aktif değil. Bina girişine dükkan yapılmış.  Engelli parkyeri yapılmış ama levhası görüntüden öte gitmiyor. Düğün salonunun sesi rahatsız edici. Düğün olunca kavşağa üç sıra park ediliyor. Nilüfer nöbetçi zabıtasını ve Alo 155’i arıyoruz, kimse gelmiyor.  
Binaya geri dönüşüm ve çöp depolama yeri düşünülmemiş. Çöpler rastgele dışarıya bırakılıyor. Pazar günleri 100. Yıl Mh.’de çöp toplama günü değil. Sokak çöp içinde kalıyor. Belediyeye şikayet edince çöp aracı geçtikten sonra denetime geliyorlar ama daha sonra ‘şikayete konu çöplere rastlanmadı’ deniyor. 



Havalandırma sistemi bazen çok gürültülü. Karşıdaki binalara bakacak şekilde cam ve balkon yapılmış. Burada oturanlar rahatça balkonda oturamıyor. Teraslı bölümde yemek şirketleri ızgara yaptı. Mahalleyi duman kapladı. Burada ikinci düğün salonu ve boks ve spor salonu açıldı ve ilaveler yapıldı. Bisiklet yolunu kendi otoparkı sanan çiçekçi gibi.  
Kaldırımlar yapılırken Nilüfer Bld. çevre sakinlerine broşür dağıttı. Yaya odaklı bir bölge oluşturuyoruz, dendi. Yan caddeye bakan kaldırıma bankamatik de kondu. Yayalar giremez tabelası asılsın da bu iş bitsin. Bundan cesaretlenildi ve yeni yapılan inşaatta market açıldı, onun da otoparkı yok. Kaldırımı işgal etti. Kaldırımdaki oturma bankı da söküldü.   
Gündüzleri mesai saatinde burada bisikletli trafik polisleri var. Bazen gelip yanlış parklanmaların fotosunu çekiyor. Onlar da olmasa denetim yapan olmayacak. Bazı firmalara iltimas mı yapılıyor?. Gelin bir görün efendim..” 
 Adının açıklanmasını
 istemeyen bir okur

Üç kilo muz kaç lira?..

“Bu yazımda öncelikle dürüst pazarcılarımızı tenzih ediyorum.
Reyhan pazaryerindeki bir pazarcı muzun fiyatına herkesin ilk bakışta görebileceği noktaya 3 TL. diye yazmış. Büyük bir parça muz hevengi tartmasını istedim, tarttı ve 9 TL. dedi..
Üç kilo mu geldi?’ diye sorunca yine 9 TL. dedi 
Anladım ki bu işte bir iş vardı. ‘Muzun kilosu kaça? diye sordum.. ‘Ortadakiler (2,3 kilo kadar var üzerlerinde) 3 TL. Diğerleri 3 buçuk TL.’ dedi.
Baktım tezgahın sonunda görünmeyen bir 3 buçuk TL. yazısı var.
Diğeceğim şu: İlk bakışta 3 TL.’yi gören oradan bir hevenk muz tarttırıyor. Ama satıcı sana söylemeden terazide 3 buçuk TL. düğmesine basıyor ve müşteri de muzu 3 TL.’ye aldığını sanıyor.
Bu mu dürüstlük?. Bu mu insanlık?. Zabıta elemanları bunları görmüyor mu?  Buna benzer şeyleri hemen pazarda görüyorum. 
Yaşadığım olay bardağı taşıran son damla oldu ve köşenize yazmaya karar verdim. Yetkililer bu tür satıcıları lütfen uyarsın.
Halkımız da bu tür satıcılara rağbet etmesin. Farkında olmadan bu şekilde ürün aldıysanız hiç utanmadan geri bırakın. Çünkü utanması gerekenler bu tür pazarcılardır..” Hüseyin ACAR       

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.