Hava Durumu

1 Mayıs, 12 Eylül ve ‘Ruhkurtaran’

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2016 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2016 07:37
Mutlu pazarlar sevgili okurlar. Genç bir yetenekten sevindirici bir gelişme..
Edebiyat dünyamızın başarılı yazarı Bursalı sanatçı ve klasik gitar öğretmeni, besteci Kubilayhan Yalçın’ın ilk kitabı (2453: Alınyazıcı) Mavi Kalem Yayınevi tarafından geçen yıl okurlarıyla buluşmuş ve kısa süreçte büyük yankılar uyandırmıştı. 



Gazi Üniversitesi’ndeki öğrenim yıllarından sonra başkente yerleşen ve yaşamını halen orada sürdüren, bu arada klasik gitara meraklı öğrencilere özel bir dershanede öğretiler sunan Yalçın’ın geçenlerde ikinci kitabı ‘Ruhkurtaran’ da yayınlandı.
Kurgu-fantastik türündeki ikinci romanı Ruhkurtaran’da yazarın üç uzun öyküsü var.. 
1977 yılında Ağrı Dağı’nın zirvesinde ‘gemisiz ve tufansız’ bir Nuh gibi ortaya çıkan ve belleklerden silinmeyen Kanlı 1 Mayıs Taksim olayları ve 12 Eylül askeri darbesi gibi olayları önceden haber veren bir zaman pilotunun öyküsünün yeraldığı Ruhturtaran’da genç yazar yine akıcı ve duru bir anlatımla okurlarının karşısında..
Yazarlığının yanıs ıra katıldığı Çanakkale Zaferi ile ilgili bir beste yarışmasında birincilik ödülünün sahibi de olan Kubilayhan Yalçın ünlü piyanist ve yorumcu Anjelika Akbar’ın konserlerine gitarıyla eşlik ederek çeşitli illerde konserler veren bir genç yetenek..
Çocukluğu Setbaşı semtinde geçen Kubilayhan Yalçın’ın Mavi Kalem Yayınevi tarafından piyasaya yeni çıkan ikinci kitabının da ilk eseri ‘2453:Alınyazıcı’ gibi geniş kitlelere ulaşıp edebiyat dünyamızda geniş yankılar uyandırcağına inanıyor ve kendisini kutluyorum.. 

Yeni bir kitap


ELDE VAR HİKAYE’:İki yıl önce sonsuza uğurlanan ünlü yazar Tarık Dursun K.’nın birbirinden ilginç öyküleri Köklü Kitaplar dizisiyle okurlarla buluşuyor. 
‘Elde Var Hikaye’ isimli 60 sayfalık kitapta ünlü yazar Tarık Dursun K.’nın on üç öyküsü bir araya getirilmiş.  

Güzel sözler


“Dili ve sözü bir olmayan kimsenin yüz tane dili bile olsa o, yine dilsiz sayılır.”Mevlana
“Dinlemesini bilenler, ülkeleri fethetmesini bilenlerden daha büyüktürler. Önce dikkatle dinlemesini öğrenmeliyiz.” Franklin
“Güller, laleler, bütün çiçekler solar, bozulur, dökülür. Çelik ve demir de kırılır ama sağlam dostluklar ne solar, ne de kırılır.”Nietzsche

Pazar neşesi


YAĞMUR ve GÜNEŞ:Adamın iki kızı varmış. İkisini de evlendirmiş. Damatlardan biri çiftçi, diğeri de tuğla-kiremit imalatçısıymış..
Bir gün damatlarını ziyarete gitmiş. Hal hatır sorduktan sonra çiftçi damat ‘her şey yolunda baba ama yağmur yağmasını bekliyoruz. Yağmazsa ekinler gelişmez, halimiz duman olur’ demiş.
Adam daha sonra tuğla-kiremit imalatçısı damadına gitmiş. Sohbet etmişler. Damat ‘işler yolunda ama yağmur bir yağarsa imalat durur, tuğla ve kiremit kurumaz, berbat oluruz’ demiş.
Adam akşam eve dönmüş, Hanımı ‘damatlar nasıl?’ diye sormuş. Adam kafasını iki yana sallamış ve düşünceli bir halde:
“Vallahi ikisinden birinin anası ağlayacak ama bilmem hangisinin?’ demiş..
(Teşekkürler Nevzat COŞKUN)        



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.