Hava Durumu

Takımda lider yok!

Yazının Giriş Tarihi: 22.10.2014 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 08:20
Ligin 6. haftasında tabiri caizse belimiz büküldü. Bel rahatsızlığı Şenol hocayı fena hırpalamış. Sonucu itibarı ile Eskişehirspor maçındaki puan kaybı buna da bağlanabilir. Ama Şenol Hoca’ya büyük geçmiş olsun diyor tekrar eski günlerine kavuşmasını diliyorum.
Peki diğer taraftan Bursa evladı dediğimiz ve bel bağladığımız Serdar ve Volkan’a ne demeli. Hedeflerimiz için çok kritik maçta oyundan çıkan Serdar ve hala sahada topla oynama sevdasından vazgeçmeyen Volkan. 
Neden Serdar ve Volkan dediğimi tüm Bursa camiası anlamıştır herhalde. Bu kardeşlerimiz Bursaspor altyapısından Türk futboluna kazandırılmış ve hala bu formayı terletiyorlar. Taraftarımız da bu kardeşlerimizden çok şey bekliyorlar. Tam oldu derken ve şimdi milli takım zamanı dediğimiz Serdar, en ihtiyaç duyulan zamanlarda yok oluyor. Hep sahada olan Volkan da seyircinin sabrını zorlamakla birlikte sonuçlara etki etmeye devam ediyor. Camiayı iyi bilen ve tanıyan iki kardeşimizin de artık üzerlerine düşen sorumlulukları alma zamanı geldi hatta geçiyor bile. Yabancı futbolcuların pas atmadığı her pozisyonda elini beline bağlayıp Ersel hocaya dert yanmak Bursaspor kaptanı Volkan Şen’in işi olmamalı. Günümüzde hala camia içinde olan Sedat Özden, Beyhan Çalışkan ve Sinan Bür gibi daha birçok kaptanımızı örnek almalı liderlik etmelidir. Takımımızın en bariz problemi TAKIM LİDERİ’nin olmayışıdır.
Seyirci konusuna gelince herkes dertli. Alışkın olmadığımız bir seyirci sayısı statta oynayan takımın motivasyonunu da olumsuz etkiliyor. İki aydır “Taraftar Projesi” diye haykırıyorum. Yönetimi böyle bir proje üzerinde çalışması gerektiğini söylemekten ve yazmaktan yoruldum. Ama devam edeceğim. Çünkü Bursaspor taraftarı ile var ve onunla birlikte olunca ayrı zevk veriyor. Kayıtsız kalınmaması ve üzerinde emek harcanması gereken bu durum yönetimin öncelikler arasında olmalı.
Zirve mücadelesi için kurulan takımımıza güven her geçen gün azalıyor. Ama Bursaspor taraftarı bugünleri iyi bilir. Takımına sahip çıkacaktır. Passolig uygulamasına gösterdikleri duruş saygı ile karşılanmalı. Altı haftalık süreci iyi takip ettiler. Neticede Bursaspor’un taraftarına olan ihtiyacını iyi analiz edip gereğini yapacaklarına olan inancım tam. Bir parantez de kaleci Harun’a; büyük sevgi gören umut bağlanan kalecimiz kritik maçlarda kendini göstermeli. Futbol tabiri ile kaleci bir puan diyen taraftarın gönlüne iyice girebilmek için mutlaka maç kurtarmalı veya maç döndürmeli. Şu an tartışılmaya başlandı bile. Çok çalışmalı. Çünkü milli takım bile kaleci/kaleciler bekliyor. Aksi takdirde devre arası kaleci revizyonunu görürsek şaşırmayalım.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.