Hava Durumu

Karar verme zamanı…

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2014 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2014 07:31
Son yıllarda en keyif aldığım deplasmanlardan birini yaşadım Balıkesir’de. Bunda Balıkesir camiasının ve taraftarının da etkisi vardı tabii. Cezaların pik yaptığı, fair play’in mumla arandığı bir ortamda TFF yetkililerinin de bu ortamı görmelerini isterdim. Ama maalesef sayın yetkililer İstanbul cenderesinden bir türlü başlarını kaldıramıyorlar. Futbol adına yaşanan güzellikler sadece orada olanların anılarında kaldı.
Çok önemli bir galibiyetin hem de farklı bir skorla gelmesi Bursa’daki havayı fazlasıyla değiştirdi. Bursa’nın ve Bursasporluların buna ihtiyacı vardı. Zamanlama yerinde oldu. Aksi durumda nelerin olabileceğini de herkes tahmin edebiliyordu. Bursaspor ile Balıkesirspor arasındaki kalite farkını görmezden gelemeyiz. Şimdi kritik ve önemli galibiyeti anlamlı hale getirmek gerekli. Sivasspor ve Kayseri Erciyes maçlarını alıp Fenerbahçe maçına zirve ortağı olarak çıkmalıyız.  Bunu yapacak gücümüzü gördük ve biliyoruz. Artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Sadece teknik heyetle futbolcuların inanması ve çalışması, camianın da desteklemesi gerekiyor. Buradaki kritik hamle taraftarımızın alacağı kararla tekrar takımının yanında olması ve tribünlere gelmesidir. Şimdi tam zamanı. Yönetimin konjonktürü iyi yönetmesi gerekiyor. En az 20.000 kişilik taraftar desteği ile neler yapılabileceğini herkes çok iyi biliyor. Öyle bir duruma geldik ki ya zirveye oynayacağız ya da sıra takımı olacağız. Bu durumu tüm camia olarak hedefi nereye çevireceğimize bizler karar vereceğiz. Takımın şu an desteklenmeye ihtiyacı var. 
Bir galibiyet bu kadar mı havaya soktu seni de diye sorabilirsiniz? 
Ancak lig maratonunda tüm takımların yaşayacağı dönüm noktaları vardır. Kimine göre yukarıya doğru, kimine göre de aşağıya doğru gerçekleşir. Bu anları iyi değerlendirenler başarıyı yakalar ve mutlu olur. Aksini de sizler iyi biliyorsunuz.
Sevgili kaptanlarım Volkan ve Serdar’ın da bu koşulda alacağı roller çok önemli. Eğer takımın lideri/liderleri olmak istiyorlarsa ellerini bellerine bağlamak yok, en ufak sakatlıkta oyundan çıkmak yok, yabancılar ile iletişimi sağlıklı hale getirecekler ve teknik heyetle yönetime yardımcı olacaklardır. Aksi takdirde bu rol için Belluschi diyenlerin sayısı giderek artıyor. Tabii ki tercihimiz ve isteğimiz kendi evladımız olan Bursalı futbolcuların yapması ve başarmasıdır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.