Hava Durumu

Bunu da isteyen basın!

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2015 06:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2015 06:29
Bursaspor öyle bir camia ki bazen akıllara durgunluk veriyor. Neden mi?
Hemen söyleyeyim; Bursaspor doğal sürecinde yaşamakta olduğu olağan veya olağanüstü kongresini toplar ve gündem maddelerini tek tek uygular. Maddelerden bir tanesi de seçilecek yönetime “Borçlanma Yetkisi” verilmesi olur. Parmaklar kalkar kabul edilir. Sonra alkışlarla diğer maddelerin görüşülmesine devam edilir. Kongre sonuçlanır ve ertesi gün devir teslim gerçekleşir. Buraya kadar süreci herkes iyi biliyor. Peki ya sonrası? İlk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirir ve yönetim kararı ile tek yetkili ve sorumlu “Kulüp başkanıdır” kararını imza altına alır. 
Avrupa takımı olma yolunda ve yeni futbol başarılarını tekrar etmek isteyen bir camia kendi elleri ile kontrolü elden çıkarır. Diyeceksiniz ki Denetleme Kurulu var. Var ama bizlerin işleyişinden çok fazla malumatı yok. Varsa da bilen birileri bize anlatsın. Divan kurulu deseniz takip enerjisini yitirmiş durumda. Böylece kurullarınız ve denetim mekanizmalarınız yeterli düzeyde çalışmaz ise bir sonraki kongrede el kaldırmak için tekrar toplanılacak demektir.
Buradan sonrası biraz daha şeffaf. Basın duyduğu, araştırdığı gelişmeleri sayfalarına ve ekranlarına taşır. Tabii ki duyarlı ve sorumlu camia bireyleri olumlu-olumsuz fikirlerini beyan eder. En sonunu merak ediyorsanız açıklama gecikmez: “Bursaspor düşmanı basın.”
Olağan kongrenin yaklaştığı bu dönemde yaklaşık 2 ay gibi bir süredir Yönetim Kurulu toplantısı yapılmadığı, elden imzalatılan karar defteri olduğu söyleniyor. Başkan Recep Bölükbaşı’nın da yönetmeye çalıştığı süreç artık onu iyice yormaya başladı. Satılmamasını istediği futbolcular, sözleşmesi sona eren yabancı futbolcular, arazi ve fabrika satışları, yeni yıldız transferi çalışmaları ve en önemlisi bir yıllık anlaşma imzaladığı ve henüz görüşülmeyen Şenol Güneş’in durumu.
Bazı güzelliklerin de yaşandığı bir sezonda bu sıkıntıları sağduyu, iletişim ve dayanışma ile aşılacağına inancım tam. Haydi, şimdi hamle zamanı. Ha bunu da söyleyen ve isteyen bir basın.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.