Hava Durumu

Ülkenin geleceği için TL'de güçbirliği

Yazının Giriş Tarihi: 08.12.2016 00:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2016 00:53
Değerli okuyucular…
Ülkemiz, jeopolitik konumu, her geçen gün daha büyük bir ivme kazanan büyümesi, çalışkan, üretken insanları, ekonomik potansiyelleri ile dünyanın önemli güçlerinden biri haline geliyor. Bu durum Türkiye’yi, gündemi tüm dünya ülkelerince takip edilen, gündem belirleyen bir ülke haline getiriyor. 
Türkiye’nin bu hızlı büyüyüşü karşısında bu gidişata dur demek isteyen bazı kesimler de boş durmuyor. Geçtiğimiz aylarda yaşadığımız 15 Temmuz ihanet girişiminin ardından halkımızın Cumhurbaşkanımızın tek bir sözüyle kenetlenerek meydanlara inişi, ülkemizin gücünü nereden aldığının en büyük kanıtıydı aslında. 
FETÖ ihanet çetesinin darbe girişiminin ardından ülkemize yaşatılmaya çalışılan bir ekonomik darboğazı hep birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Dünyanın en önemli para birimlerinden biri olan doların aniden ve sürekli yükselişi, doğal olarak ekonomimizi az da olsa etkiledi. Bu gidişata bir dur demenin yolu Merkez Bankası’nın Türk Lirası’nın dolar karşısındaki değer kaybını göz önüne alarak yükselttiği faiz oranlarını indirmesinin yanı sıra vatandaşlarımızın da çabalarından geçiyor. 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da konu hakkında yaptığı çağrının önemi göz önünde bulundurulmalı. Türk Liramızın değerinin dolar karşısında korunması, hammadde ve hizmet alımlarında pahalılığın önlenmesi için firmalarımızın, kurumlarımızın işlerini Türk Lirası’nı baz alarak yürütmesi çok önemli. Ayrıca kenarda dolar olarak parası bulunan vatandaşlarımızın, bu yatırımlarını Türk Lirası ya da altına çevirmesi, milli paramızın önünü açacak, faizlerin düşmesine, yeni yatırımlar yapılabilmesine olanak sağlayacaktır. 
Ben inanıyorum ki; halkımız ülkesinin geleceği için Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısına da kulak verecek ve milli paramızın değerini koruyacak hamleyi yerine getirecektir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.