Hava Durumu

Türkiye’nin önü açılacak

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2016 01:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2016 01:31
Değerli okuyucular…
Türkiye’nin gündemine oturan ve yıllardır dile getirip, çalışmalarını yürüttüğümüz yeni anayasa çalışmalarımızda önemli bir yol kat ettik. Ülkemizi darbe anayasalarının izlerinden kurtaracak, daha güçlü, daha refah, daha özgür bir Türkiye hedefimizle çıktığımız bu yolda, ülkemizin önünü açacağını düşündüğümüz tek başlı yönetim sistemi teklifimizi inşallah MHP’nin de desteği ile halkımıza sunacağız. 
Anayasa değişikliği çalışmalarımızı, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan için yapılan bir değişiklik gibi gören bir kesim mevcut ancak bunun böyle olmadığını ve Türkiye’nin önüne mevcut sistemin koyduğu engelleri  MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli gördü ve bu konuda partimize destek verdi. Bu açıdan Sn. Bahçeli’ye ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Bu değişiklik fikrimizi her zaman olduğu gibi halkımıza sorma taraftarıyız ve inanıyorum ki en doğru kararı her zaman olduğu gibi halkımız verecektir. Biz halkımızın verdiği her türlü karara saygılıyız ve bu karara göre hareket edeceğiz. Yeter ki son sözü halkımız söylesin. 
Yakın siyasi tarihimize baktığımızda mevcut çift başlı sistemle özellikle koalisyon dönemlerinde yaşanan bazı anlaşmazlıklar nedeniyle ülkemizde o dönemlerde gerilemeler ya da yerinde saymaların yaşandığını görüyoruz. Yalnızca ANAP, Demokrat Parti ve partimiz dönemleri gibi tek parti iktidarlarında büyük atılımların yapılabildiği görülüyor. Bizler  yakın geçmişimizde birçok kez şahit olduğumuz gibi çift başlı sistemde zaman zaman görülen ve ülkemizi en iyi ihtimalle yerinde saydıran anlaşmazlıklara son verecek bir sistemin ülkemizin önünü açacağı kanaatindeyiz. Bu teklifimizi Meclisimizdeki siyasi partilerimize sunduk, görüşlerini aldık. İnşallah MHP’nin de desteği ile bu teklifimizi halkımıza açacağız. Ne kadar büyük bir ferasete sahip olduğunu daha önce defalarca gösterdi. İnanıyorum ki bu konuda da halkımız en doğru kararı verecektir. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.