Hava Durumu

Memlekete artı değer kazandıracak

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2016 04:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 04:59
Dünyanın en stratejik noktalarından birinde yer alan ve tüm ekonomik potansiyelleri, çalışkan, insanları ile gelişime, büyümeye en elverişli topraklarından biri olan ülkemiz, AK Parti hükümetleri ile gelişiminde büyük bir ivme kazandı. Hükümetlerimizin ekonomimize kazandırdığı ivme komşularımızla ilişkilerimizde de Türkiye’yi bölgesinde söz sahibi, gündem belirleyen bir ülke haline getirdi.  
Farklı kültürler, coğrafyalar, ekonomiler arasında köprü görevi gören, iki kıtayı birleştiren ülkemizin en önemli komşularından biri de kuşkusuz yıllardır dünya siyasetini, ekonomisini belirleyen Rusya’dır. Yıllardır birçok sektörde en önemli pazarımız olan Rusya, aynı zamanda dengeleri  sağlayan ekonomik, siyasi ve askeri gücüyle ülkemizle birlikte bölgemizde ve dünyada gündem belirleyen yapıların başında gelmektedir. 
Rusya ile yıllardır süren ekonomik, askeri, siyasi ittifaklarımız 24 Kasım 2015 tarihinde yaşanan uçak krizi ile bir süreliğine sekteye uğramış, bu durum iki ülkeyi ve halklarını dolaylı ve doğrudan etkilemiştir. Enerji temini alanında en başta gelen tedarikçimiz konumundaki, başta turizm olmak üzere inşaat, demir-çelik, deri ve deri ürünleri gibi birçok sektörde en verimli pazarlarımızdan olan Rusya ile son günlerde ilişkilerin düzeltilmesi adına iki taraflı olarak atılan adımlarla inanıyorum ki; ülkesinde ve bölgesinde huzuru yeniden temin etmeye çalışan ülkemize önemli bir komşuyu yeniden kazandırmanın yanı sıra artık dünyaya açılan ekonomik teşebbüslerimizin önünü de açacaktır. Bir yandan devlet yatırımları ile elde edilen ürün ve hizmetler büyük bir pazar ile yeniden buluşacak diğer taraftan da işadamlarımızın ve sanayicilerimizin önü açılacaktır. Aynı zamanda 2019 yılında tamamlanması düşünülen ve iki tarafı da heyecanlandıran Türk Akımı Projesi ile dünyanın en büyük doğalgaz dağıtım şebekelerinden biri kurulacaktır. Tüm bu gelişmelerin çalışkan, girişimci Türk halkına ve ülkemize kısa zamanda artı değer olarak döneceğine inanıyor ve yeni sürecin ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.