Hava Durumu

İyi niyetli çaba maalesef saptırıldı

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2016 00:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 00:45
Değerli Bursa Hakimiyet okuyucuları…
Sözlerime yılların getirdiği deneyimi, yeni yüzüyle harmanlayan Bursa Hakimiyet gazetesinin kıymetli çalışanlarına yeni dönemlerinin başarılar getirmesini dileyerek başlıyorum. Hepimizin malumu ülke gündemine son günlerde hayata geçirilmesi planlanan tamamıyla iyi niyetli ancak kamuoyuna yanlış aksettirilen bir düzenleme damga vurdu. Geçtiğimiz günlerde ülkemizde bazı bölgelerimizde sıkça yaşanan erken yaşta evlilikler nedeniyle ailelerin yaşadığı mağduriyetleri gidermek amacıyla Yüce Meclisimize sunulan bir düzenleme teklifi ne yazık ki siyasi istismara maruz kaldı. Kamuoyunun çalışma hakkında tam olarak bilgilendirilememesini fırsat bilen bazı kesimlerin konuyu algı operasyonları ve yanlış yönlere saptırması ile ne yazık ki tepkiler de oluştu. 
Bu maddenin özellikle CHP’nin üstünde durduğu gibi ‘Tecavüzcüleri kapsayacak’ şeklinde kamuoyuna aksettirilmesi tamamıyla bir manipülasyondur. Ülkemizin bazı bölgelerinde erken yaşta evlilikler söz konusu olabiliyor. Ülkemizin bir gerçeği olarak bazı bölgelerimizde düğün dernekle küçük yaşta evlilikler yaşanabiliyor. Bu şekilde düğün dernek kurularak aleni şekilde, rızayla yapılan evlilikler gerçekleşebiliyor ancak bu evlilik yaş sınırı nedeniyle resmiyete bindirilemiyor. Bu durumda evlenen çiftin bir öğesinin yaşı evliliğe tutmadığı için diğer taraf ceza alıyor. Bu durumdan kaynaklanan mağduriyetleri, dağılma noktasına gelen ailelerin yaşadığı zorlukları gidermek amacıyla ve vatandaşlarımızdan gelen talepler de  göz önüne alınarak yapılan bir düzenlemeydi bu. 
Bu düzenleme tamamıyla iyi niyetli ve kesinlikle tecavüz, cinsel taciz suçlarına karışmış kişileri kapsamayan bir girişimdi. Sonuç itibari ile düzenleme geri çekildi. Bundan sonra halkımıza gerekli açıklamalar yapılarak tekrar gündeme getirilebilir ya da tamamen rafa kaldırılabilir. Burada önemli olan milletimizin arzusudur. Her zaman olduğu gibi  yalnızca bu konuda değil tüm çalışmalarda halkın rızasını gözetmek suretiyle adımlar atılacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.