Hava Durumu

Daha fazla temsil için baraj düşürülebilir

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2017 04:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 04:41

Ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren ve 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan tarihi referanduma artık günler kala saha çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Farklı ve kamuoyunda ilgi uyandıran projelerimizin yanı sıra halkımıza mevcut anayasadaki değişimin gereğini ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlatmaya çalışıyoruz.
Tüm bu çalışmaları yürütürken amacımız alınan kararları ve atılan adımları hızlandırma, daha güçlü bir Türkiye hedefimize daha emin adımlarla yürüyebilmekti ve saha çalışmalarımızdan aldığımız izlenimlere göre halkımız her zaman olduğu gibi bize güveniyor. Bu güvenden aldığımız destekle çıktığımız bu yol, inşallah ülkemizin önünü daha da açacaktır.
Geçtiğimiz günlerde Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım'ın 'Seçim barajı düşürülebilir' açıklaması aslında bu çabamızı özetler nitelikte bir açıklama. Türkiye'nin yıllardır çok çektiği güçsüz, kısa süreli iktidarlar bu kısa dönemlerde bir türlü atılamayan adımlar ve Türkiye'ye kaybettirilen zaman...Çok şükür ki halkımızın partimizin kuruluşundan bu yana AK Parti'ye karşı gösterdiği güven ve teveccühle bu kaybedilen zaman telafi edildi ve artık ülkemiz geleceğe daha umutlu bakıyor.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile halkımız artık seçim sonrasında 'Hükümet kurulabilecek mi? Kabine ne zaman kurulacak? Yeni hükümet ne zaman icraatlarına başlayacak?' gibi soru ve sorunlara muhatap kalmayıp, seçerek göreve getirdiği, sorumluluk verdiği isimden icraatlarını ve verdiği sözleri tutmasını bekleyecek. Bu durum geçmişte çok sefer yaşandığı gibi güçsüz, kısa süreli hükümetler dönemini sonlandıracağından seçim barajının düşürülmesi böyle bir tehlike oluşturmayacak ve Meclisimiz farklı görüşleri daha fazla temsil eder hale gelebilecek.
Dolayısıyla Başbakanımızın ifade ettiği gibi Türkiye'de istikrar sorunu yaşatmayacak olan yeni sistemle birlikte seçim barajının düşürülmesi gündeme getirilebilir. Ancak bu tabii ki referandumdan evet çıkması durumunda halka sorulacak bir konudur. Biz her adımımızda olduğu gibi bu süreçte de halkımızın iradesine güveniyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.