Hava Durumu

AB artık bir karar vermeli

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2016 00:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2016 00:44
Değerli Bursa Hakimiyet okuyucuları…
Ülkemizin uzun yıllardır gündeminde olan Avrupa Birliği’ne girme konusu geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ile yeni bir sürece girdi. Yıllardır adeta çözülemeyen bir düğüm haline gelen bu çabalar, ülkemizin önüne sürülen engeller, bu süreçte pek çok alanda Türkiye’den geride olan bazı ülkelerin hızlıca birliğe dahil edilmesiyle birleşince bu çabaların gerekliliğini sorgulanır hale getirdi. 
Bir yandan yıllardır sürdürülen müzakereler, bir yandan da bazı dönemlerde halkımızın talepleri ile ters düşen kriterler ‘Avrupa Birliği’ne girişimiz hükümetimizin çabaları ile gittikçe büyüyen, güçlenen ülkemize daha aydınlık bir gelecek sunabilecek mi?’ sorusunu gündeme getiriyor. İşte gidişata bu açıdan baktığımızda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Avrupa Birliği’ne giriş çabalarımızı halkımıza soralım’ açıklaması aslında kamuoyunun duygularına tercüman olmuştur. 
Ülkemizin müzakerelerle oyalandığı, bu süre zarfında Türkiye’den zayıf birçok ülkenin birliğe kabul edildiği mevcut ortamda Cumhurbaşkanımızın bu açıklamasının bir restleşme olarak değil Avrupa Birliği yetkililerinin artık bir karar vermeleri gereğinin vurgusu olarak algılanmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki net tavrı halkımızın kararı ile perçinlenecek ve Türkiye hız kesmeden yoluna devam edecektir. 
Türkiye’nin kaybedecek zamanı yok. Bir yandan ülkemizin önüne koyduğumuz büyük hedeflerin yolunda projelerimizi bir bir hayata geçirirken diğer yandan da birliğimizi kardeşliğimizi bozmaya  çalışan şer odakları ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Yalnızca milletimizin değil, dünya üzerinde farklı coğrafyalardan birçok mazlum halkın bizlerden büyük beklentileri var. Bu minvalde çalışmalarımızı yürütmek zorundayız. İnanıyorum ki; Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi  halkımız her zaman olduğu gibi bu konuda da  en doğru kararı verecektir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.