Hava Durumu

Yeniler geldi eskiler yenilendi

Yazının Giriş Tarihi: 29.01.2014 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.01.2014 08:29

Eski Timsah’tan eser kalmadı. Yapılan 9 transfer mevcut kadroyu da ayağa kaldırdı, “Ya oynarız ya da formayı kaptırırız” düşüncesiyle sahada basmadık yer bırakmayan Bursasporlu futbolcuların bu performansı takımın bütününe yansıdı.Olan Eskişehirspor’a oldu. Müthiş taraftarıyla şaha kalkan Bursaspor’un önünde bırakın Eskişehir’i Real Madrid duramazdı. Hem kupada hem de ligde rakibine tam 7 gol atan Yeşil Beyazlı takım, Ertuğrul Sağlam’ı da çıldırttı.Bursaspor geri döndü.
Hem de ne dönmek. Atmosferiyle, ruhuyla, performansıyla…
Olan da Eskişehirspor’a oldu. Timsah, darmadağın etti Es Es’i…
 ‘Anadolu Derbisi’ adıyla oynanan maçlar Bursaspor için antrenman müsabakası gibiydi. 2 maçta attı 7 golü, önce Ertuğrul Sağlam’ı, ardından futbolcuları, sonra da taraftarı çıldırttı.
“Acıma Timsah” isimli başlıklarımızı gerçeğe dönüştürdü Yeşil Beyazlı takım.
Peki bu değişimin sırrı neydi?
Açıklaması çok basit.
Bursaspor devre arasında 9 transfer yaptı.
Onların performansı mı etki etti derseniz?
Hayır o da değil.
Yapılan 9 transfer, mevcut kadrodaki futbolcuları şaha kaldırdı.
“Aman forma gitmesin” düşüncesiyle sahada basmadık yer bırakmadılar. Tabii bu da takımın bütününe yansıdı.
Bursaspor böyle oynarsa Türkiye’de yenemeyeceği takım yok. Eskişehir değil karşısında Real Madrid olsaydı yenerdi.
Yapılan transferlerin diğer etkisini henüz sadece Fernandao’da görebildik. Yeni isimlerin de yavaş yavaş takıma adapte olması halinde Bursaspor’u güzel günler bekliyor diyebiliriz.
AVRUPA’NIN EN İYİSİ
Taraftara ayrı bir parantez açmak gerekiyor.
2009-2010 sezonuna geri döndük sanki. Yeşil Beyazlı takım bu performansla sezona başlasa ve taraftarını böylesine arkasına alsa şu anda bu yıl için şampiyonluk kelimesini kullanabilirdik.
Ne kadar büyük bir taraftar olduğunu yine ve yeniden ispatladı.
Kapalı kale arkası ve maraton tribünlerinin, mehter marşı eşliğinde, “Bursaspor, sen çok yaşa, canım feda olsun sana” tezahüratını karşılıklı yapması şu an Avrupa’da dahil izleyebileceğiniz en güzel görsel şölen diyebiliriz.
ŞİMDİLİK TRANSFER NASIL?
Bu arada 9 yeni transfer demiştik. Şu ana kadar sizlerin sahada gördüğünüz bizlerin de antrenmanlarda da izlediğimiz kadar bu transferleri değerlendirelim.
Fernandao: “Savaşıyor, arzuluyor ve mücadele ediyor. Zaten istenilen de bu. Bu performansının yanında gol de atınca taraftarın göz bebeği oluyor. Fernandao için kanatların çalışması kafi. İstikrar için ise şu an bir şey söyleyemeyiz. Arada sırada saç baş da yoldurabilir.”
Caja: “Bursaspor yeni 10 numarasını buldu dendi. Katılmıyorum. Eğer Batalla’nın yerine yeni bir 10 numara alınacaksa bu Caja olmamalıydı. Ya da 10’un yerine alınıyor denmemeliydi. Antrenmanlarda ve İnegölspor hazırlık maçında izlediğimiz kadar yetenekli futbolcu. Ancak biraz ağır. Topu kaybettiği zaman bırakıyor. Bu eksikleri giderilirse iş yapar mı yapmaz mı? göreceğiz. Lig maçında izlememiz lazım”
Oğuz Han: “Bursaspor’un yaptığı en zayıf halka transfer diyebiliriz. Hazır değil. Bir omuzda dağılıveriyor. Güçsüz. Koşmakta güçlük çekiyor. Biraz da heyecanlı. Bu performansıyla alternatif adayı dahi olamaz. Sürpriz yapar mı? Beklenti o yönde.”
Ethem: “İstekli bir görüntüsü var. Ancak henüz o da hazır değil. Bursaspor’da direkt forma giymesi beklenemez. İlerleyen yıllar için düşünülmüş bir proje. Eğer olursa, Bursaspor’da olsun mantığı hakim. Talihsiz bir şe- kilde sakatlandı. Geçmiş olsun dileklerimizi iletelim.”
Taşkın: “Biraz kilolu. Ancak mücadeleyi seven ve hırslı bir futbolcu. Bursaspor’da yiyeceği antrenmanların ardından umut vadeden bir görüntüsü var. Bazı özelliklerini Şener Özbayraklı’ya da benzettik diyebiliriz. Bursaspor’a yararlı bir futbolcu olabilir. Takip etmekte yarar var.”
Onurcan: “Oğuz Han için en zayıf halka demiştik. Onurcan için ise en gereksiz transfer diyebiliriz. İnegölspor maçında izleme fırsatı da bulduk. Kendini çok geliştirmesi lazım ki, Bursaspor’un altyapısında daha iyi kalecilerin olduğunu düşünüyorum.”
Bekir: “Manisaspor’dan uğurlanış biçimi dahi kaliteli bir futbolcu olduğunu gösteriyor. İyi işler yapabilir. Transferler arasında en çok katkı sağlayacak isimlerden bir tanesi de olabilir. Umut vaat ediyor. İzleyelim görelim.”
Sercan: “Sadece futbolu düşünüyor diyorlar. Ne kadar doğru olduğunu sahaya çıkınca anlayacağız. Antrenmanlarda Bursaspor’u özlediği belli oluyor. Taraftar da onu bekliyor.”
Volkan: “En büyük destek ona geldi. Taraftarı mahcup etmek istemiyor. Futboluyla ilgili fazla fikir edinemedik. Ancak Sercan Yıldırım gibi performansı düşen bir futbolcu değildi. Trabzonspor’dan da malum olay sebebiyle ayrıldı. Neler yapacağı merak ediliyor.”
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.