Hava Durumu

Parayla değil yürekle

Yazının Giriş Tarihi: 21.05.2013 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.05.2013 08:14

Sezon bitince akıllara gelen ilk şey önümüzdeki yıl için izlenecek transfer politikası. Ancak şu anda ortada bir yönetim olmadığından bunlar yine askıya alınacak. Hikmet Karaman’ın mesajı çok önemliydi: “Başarı yönetimden başlar.”
Bursaspor, bunca badireler atlattığı sezonu 4. bitirebiliyorsa büyük bir başarıya imza atmış demektir.  Detaylara girmeye gerek yok neler yaşandığını herkes biliyor.
Pazar günü Yeşil Beyazlı takımı ayrı bir zevkle izledik. Yüzde 100 yerli futbolculardan kurulu ve 1-2 futbolcu hariç tümü 20 yaşının altında gencecik temiz yürekleri gördük.
Hani bir söz vardır, ‘O ışığı gördüm’ diye.
19 Mayıs Stadı’nda sahayı il kez güneş ışığı değil de genç timsahların gözlerindeki ışığın aydınlattığını görünce cümlenin de anlamını tam anlamıyla öğrenmiş olduk.
Hikmet Karaman’a bu anlamda teşekkür etmek gerekiyor. Cesaret önemli bir şey. Tecrübeli çalıştırıcı bunu Bursaspor’a aşılamaya çalışıyor.
Bazı şeylerin para ile olmadığını da gördük. Özellikle Türk futboluna yürekli futbolcular lazım. İşte Türk Milli Takımı’nın hali. Daha önceki yürekli futbolcularla yakalanan başarı ile şimdikilerin arasındaki farka bakın. Hem yürek farkına hem de aldıkları paralara!
KİM, NERDE, NASIL?
Bursaspor’da yeni başkan kim olacak? Şimdi bu soruyla çalkalanıyor her yer. Tabii bu sorunun bir de açılımı var. Ne yapar ne eder de ben bu kulübe başkan olurum? diyerek gündem yaratmaya çalışanlar da mevcut.
Tarihe gömülmüş taktikler hâlâ kullanılıyor.
Cümle âleme başkan olacağı söyleyen ancak iş açıklamaya geldiğinde, “Yok hayır. Böyle bir şey aklıma dahi gelmedi” diyerek safa yatanlara şahit olmaya devam ediyoruz.
Bursaspor’un marka değerini düşürecek, kulübü adeta kendi marka değerini artırmak için kullanacak kişiler var. Yani açıkçası şu anda o genç futbolcuların gözündeki ışık kulübe hizmet etmeye aday olacak ileri gelenlerde yok.
Benim inancım son dakikada çıkacak ve ağırlığı olan bir ismin başkan olacağı yönünde.
Bekleyip göreceğiz.
ZORLU SÜREÇ BEKLİYOR
Yeni sezonda Bursaspor taraftarı artık Avrupa’da başarı bekli yor.
En doğal hakları tabii.
Teknik Direktör Hikmet Karaman da bu işlerin, önce yönetimden başlayacağı söylüyor. Bursaspor’u yine zor bir süreç bekliyor. Çünkü bu tablo bunu gösteriyor.
Yarın Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanacak Türkiye Kupası finali de Bursaspor’u yakından ilgilendiriyor. Sarı Lacivertliler kazanırsa 1 Ağustos, Karadeniz ekibi kupayı kaldırırsa 18 Temmuz’da Yeşil Beyazlı takım ilk Avrupa maçına çıkacak.
Timsah’ın yol haritası için oldukça önemli bir karşılaşma.
DOĞANAY GİBİSİ LAZIM
Son olarak Bursaspor’da bu sezon gördüğümüz eksiklere değinelim. Yeşil Beyazlılar’a bir golcü kesinlikle lazım.
Sebastian Pinto istediği zaman iyi performans ortaya koyabilen bir futbolcu. Bunu bize kanıtladı. Ancak Şilili kramponun bu saatten sonra Bursaspor’a büyük yararlar sağlayacağını düşünmüyorum. Takım yensin veya yenilsin onun umurunda değil.
Belki yabancı futbolcudur, taraftar gibi üzülecek hali yok diyebilirsiniz ancak takım kazanınca da sevinmeyen bir futbolcudan bahsediyoruz.
Açıkçası bir çok kişi Hakan Aslantaş gönderilsin diyor. Ancak, belki yeteneği kısıtlı bir futbolcu ama Bursaspor’a Pinto’dan daha fazla yarar sağlayacağına, en azından yüreğini ortaya koyacağına eminim.
Yeşil Beyazlı takıma Doğanay gibi, “Takımıma faydalı olamadım” deyip ağlayan futbolcu lazım, “Ben burada artık oynamak istemiyorum. Bırakın beni” deyip ağlayan N’Diaye gibi değil…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.