Hava Durumu

Nerede zekilik, çeviklik, ahlaklılık?

Yazının Giriş Tarihi: 11.11.2014 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.11.2014 08:36
Bursaspor’dan olaylı şekilde ayrılan (haklıdır haksızdır fark etmez) Murat Yıldırım’ın pazar günü saha içindeki hareketleri hoş değildi. Hele o Anıl’a ne demeli? Atatürk ne güzel demiş, “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” diye.
“Tam mutlu oldum derken yıktın bütün dünyamı” sözü Kayseri’deki senaryo için denilebilir. Senaryo biraz garipti. Türk dizilerini andırıyordu. Biliyorsunuz diziler 90 dakika çekiliyor. İlk dakikaları ile son anları hariç herkes birbirine bakıyor. Yoksa zaman nasıl geçecek öyle değil mi?
Ama dizilerde olduğu gibi bu maçın da sonunda bir şeyin olacağı belliydi. 
Olan yine Bursaspor’a oldu.
Maçın başı sayılacak dakikada golü buldu, sonra bekle dur. Farkı arttıracak derken özellikle son 20 dakika zaman geçirmek için elinden geleni yaptı Bursaspor. İstese 2-3-4 olacak maçta yine 2 puan uçtu gitti.
Yani anlayacağınız dizinin sonu pek de iyi bitmedi bu sefer.

YAPILANLARIN SPORLA ALAKASI YOK

Gelelim saha içindeki Murat Yıldırım’la, tüneldeki Anıl Karaer’e…
Murat Bursaspor’dan hiç istemese de ayrılmak zorunda kaldı. Kendisini dışlanmış gibi hissetti ve haksızlığa uğradığını düşündü. Haklıdır veya değildir bu şu an için önemli değil. Ancak maçta yaptıkları hiç de hoş değildi. Sinirin, kinin dışa vurumu gibiydi sanki. Murat’a bu hareketlerini yakıştıramadım desem yanlış olmaz.
Peki ya Anıl Karaer’e ne demeli. Josue saha içinde zaman geçirmek için birkaç alaycı hareket yaptı. Bunu görmedik değil. Ancak hepsini futbol zekasını ve yeteneğini kullanarak yaptı. Bunu hazmedememek de Anıl’a düştü herhalde. Maç bitince tünelde konuk ettiğin bir takımın futbolcusuna tekme salladığını duyduk. Josue de stadı terk ederken arkadaşlarına olayı anlatıyordu. Yaptığı mimiklerle Anıl’ın gelişinden yaptığı harekete kadar anlamak mümkündü. Bunun üzerine bizim bir şey dememize gerek yok. Zaten Atatürk neredeyse 1 asır önce söylemiş; “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” diye.

AMAN DİKKAT BAŞKAN

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı’yı eleştirmek, övmek ve uyarmak bizim görevimiz. Şimdi de küçük bir uyarıda bulunacağım kendisine.

Bursaspor kafilesini taşıyan uçağa binenlere, inenlere dikkat edilmeli. Neden diye soracak olursanız, Kayseri dönüşünde bir olay gözümüze çarptı ki sormayın gitsin. Bunu burada söylemeyeceğim elbette. Düşünün ki bunu ben söylemeye utanıyorum. Yaptığı hareketi gizli de yapmayan, aleni şekilde gerçekleştiren kişi, pişkinliğinden de ödün vermedi. Bu olayın gerçekleştiği yer Bursaspor Kulübü futbol takımının ve yönetiminin bulunduğu THY’ye ait özel uçak. Gerçekten hiç de hoş olmayan görüntülerdi. Dikkat edilmesi gereken bir olay! 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.