Hava Durumu

Küskün golcü

Yazının Giriş Tarihi: 22.08.2012 09:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.08.2012 09:45

Bursaspor’un Kayserispor’dan aldığı üç puanın baş mimarı olan Sebastian Pinto, maç sonrasında başı önde soyunma odasına gitti. Ertuğrul Sağlam, gönlünü almaya çalıştı. Ama nafile. Peki Şilili yıldızın bu tavrının sebebi neydi?

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in, Gaziantep’te yaşanan bombalı saldırı sonrası yaptığı konuşma herkesin tüylerini diken diken etti. Terim; “Şimdi 3 puan aldık diye göbek mi atayım? Milletin evine ateş düşmüş. Yazıklar olsun” diyerek terörü lanetledi.

Süper Lig’in başlamasıyla beraber kollar sıvandı.
Ne yapacakları merakla beklenen takımlar bir bir vitrine kondu, tozları alınıp, görücüye çıktı.
Belki de son yılların en sürpriz sonuçlarıyla başladı 2012-2013 sezonu.
Peki Bursaspor bekleneni verebildi mi?
Evet verdi.
Hatta fazlasıyla...
Kayserispor gibi flaş transferlere imza atan, her ne kadar kadrosu oturmasa da ligin iddialı takımları arasında gösterilen Sarı Kırmızılıları deplasmanda 1-0 mağlup etti.
Peki oyun iyi miydi?
İşte bu sorunun sorulacağı zaman henüz gelmedi. Ligin ilk haftası, rakibi tanımıyorsun, deplasmandasın ve ilkyarı öne geçmişsin...
Bursaspor yapması gerekeni yaptı, üç puanı aldı ve Bursa’ya moralli bir şekilde döndü. Kimse Bursaspor’dan Barcelona gibi oyun beklemiyordu zaten. Açıkçası alınan bu galibiyet bayram gününde şekerden bile tatlıydı.
Bu galibiyetin baş aktörü tartışmasız golü atan Pinto’ydu.
Tam bir golcü dönüşü, plase vuruş ve top ağlarda...
Ancak ikinci yarıda Pinto’ya bir haller oldu.
Oynadığı oyunla alakalı bir şey değil bu. Şilili futbolcu, her dakika arkadaşlarına kızmaya başladı. Pas verilmiyor, verilen paslar Pinto’ya gelmiyor, iletişim eksikliği yaşanıyor...
Bunlar gerçekleşikten sonra da Pinto çılgına dönüyor. Maçın son anlarında neredeyse tüm hırsını İsmail Haktan’dan çıkaracaktı.
Pinto’nun yaptıkları sonrası Yılmaz Vural’ın saha kenarındaki agresif tavırları ve hareketleri aklıma geldi.
Maçın son düdüğü ile birlikte Yeşil Beyazlı taraftarlar takımı yanına çağırdı. Tek gitmek isteyen kişi ise Pinto. Ertuğrul Sağlam, golcü futbolcuya sarılıyor, bravo diyor, aferin diyor... Ama bir de rica da bulunuyor: “Taraftarı selamla Pinto” diye.
Ama Pinto’nun yüzünden düşün bin parça.
Şöyle göstermelik soyunma odasının önünde bir el şaklatıyor ve soyunma odasının yolunu tutuyor. Maçı televizyondan izleyenler yayını o anda açsa ve Pinto’yu o halde görse Bursaspor’un sahadan 5-0 mağlup ayrıldığını sanacak...
Saha içindeki olaylarda Pinto haklı olabilir. Fakat saha içinde yaşananların, yine saha içinde kalması da kaçınılmaz bir gerçek...
***
Ligde ilk haftanın en çok konuşulan olayı ise tartışmasız Fatih Terim’in basın toplantısında söyledikleri oldu. Galatasaray-Kasımpaşa maçı sırasında Gaziantep’te yaşanan bombalı saldırıyı karşılaşma sonrası öğrenen Terim, herkesin tüylerini diken diken eden bir konuşmaya imza attı. Türk halkı liderlerden açıklama beklerken sahneye Fatih Terim çıktı ve şunları söyledi: “Yazıklar olsun. Bu ülkeye ne oluyor? Şimdi 3 puan aldık diye göbek mi atayım? Milletin evine ateş düşmüş. Beyler nereye gidiyoruz? Böyle olacaksa spor yapmayalım, futbol oynamayalım. Ayıptır, yazıktır, günahtır”
Diyecek bir şey yok. Mükemmel bir konuşma.
Futbola dönecek olursak lig sürprizlerle başladı demiştik. ‘Selamün aleyküm’ pankartıyla Eskişehir deplasmanına giden ve ilk kez ‘Süper’ olmanın heyecanını yaşayan Akhisar Belediyespor, bu gazla adeta Es Es’i paramparça etti ve tarihinde ilk kez çıktığı ligde 3 puanla esas selamı çaktı.
Fenerbahçe’nin attığı gole gelelim...
Yorum dahi yapmaya gerek yok aslında. Fenerbahçe’nin eski futbolcusu ve teknik adamı Rıdvan Dilmen’in demeci her şeyi anlatıyor: “Bu golü kendi adıma Fenerbahçe tarihinden siliyorum” Aslına bakacak olursanız Sarı Lacivertli futbolcular da attığı bu golün ardından maç içinde bunun ezikliğini fazlasıyla yaşadı.
Haftaya genel bir şekilde bakarsak da, Beşiktaş’ın umutsuz bir vaka olduğunu, Gaziantepspor’da futbolcuların uzun süredir paralarını alamadığı ve bunun sahaya yansıdığını görebiliyoruz. Gençlerbirliği’nin son 10 dakikada attığı 3 golü de pas geçemeyiz elbette.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.