Hava Durumu

İşte buuu

Yazının Giriş Tarihi: 23.04.2013 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.04.2013 08:37

Akhisar’ın Beşiktaş’a 4 attığı bir haftada Bursaspor’un kaybetmesi çok kötü olurdu. Ortalık iyice karıştı çünkü. Kasımpaşa’nın kazanması, Beşiktaş’ın da kaybetmesi üzerine herkes eline aldı puan tablosunu başladı hesap yapmaya.
Aslında çok da fazla detaya girmeye gerek yok. Kalan tüm maçları kazandığın takdirde ligi 3. sırada bitireceksin. Hem de rakiplerinin aldığı sonuçlara bakmaya lüzum kalmadan. Bunu biz biliyorsak Hikmet Karaman ve futbolcular da gayet iyi biliyor.
Antalya karşısında oynanan oyun tatmin edici değildi belki ama artık Bursaspor kötü oynasa da kazanmasını biliyor. Geçen haftaki başlığımızı hatırlarsanız “Game Over” demiştik. Yani artık oyun bitti önemli olan üç puan. Timsah da bizi kırmadı ve Antalya’yı da yendi.
Artık kimse teknik konulara girip de filozofik konuşmalar yapmasın. Üst üste 4. kez Avrupa’ya gidecek bir Bursaspor’dan bahsediyoruz.
Bu arada hatırlatmakta yarar var. Tarihi boyunca mucizeleri başaran Yeşil Beyazlı takım Fenerbahçe’nin lige havlu attığı ve Avrupa Ligi ile Türkiye Kupası’nı düşünmeye başladığı şu sıralarda bir sürpriz yapabilir mi? Ufak da olsa ben böyle bir ihtimalin olduğunu düşünüyorum.  Keşke ikili averajda İstanbul ekibini geçebilseydik demekten de kendimi alamıyorum.
NE ZAMAN KUCAKLAŞACAKLAR
Teknik direktör Hikmet Karaman’ı hiç böyle görmemiştim. Heyecanlı ve hareketli kişiliğini, maç anındaki değişik tavırlarını tüm Türkiye biliyor. Ancak Antalyaspor maçında daha farklıydı. Yağan sağanak yağmur bile onu kulübeye sokmaya yetmedi.
Yerinde duramayan Karaman, Basser ve Serdar Aziz’in oyuna gireceği dakikalarda neredeyse futbolcuları kendisi giydirip, dördüncü hakemlik görevini de ele alarak oyuna sokacaktı.
Takdire şayan olaylar bunlar. Takıma heyecan veren, hırs veren, adeta arkadan iten şeyler.
Bunu Bursaspor’da en iyi taraftar başarıyordu. Şimdi Karaman da katıldı iki kat daha motive bir Yeşil Beyazlı takım ortaya çıktı.
Her şey çok güzel gidiyor.
En çok merak ettiğim konu ise Bursaspor taraftarı ile Hikmet hocanın ne zaman kucaklaşacağı?
BURSASPOR FORMASI GİYMEK…
Pazar akşamı oynanan maçın son düdüğü ile birlikte çok güzel bir görüntü takıldı objektifime. Aldığı mağlubiyetin üzüntüsüyle dizlerinin üstüne çöken Antalyasporlu futbolcu Zeki Yıldırım’ın yardımına Michael Basser             koştu.
Kaş göz hareketleriyle ilk önce futbolcu arkadaşını teselli etti, ardından da uzattı elini ve Zeki’yi ayağa kaldırdı.
Bursaspor forması giymenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha idrak ettiğimiz dakikalardı bunlar. Çünkü bu formayı giymek için sadece iyi futbolcu olmanın yetmediğini anladık yeniden.
Süper bir görüntüydü. Yeşil Beyazlı camia adına teşekkürler Basser.
GÜLE GÜLE MERSİN
Ligin geneline bakacak olursak yukarıda da bahsettiğimiz gibi Fenerbahçe, Gençlerbirliği’ne yenilerek artık şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı. Galatasaray, bu hafta Elazığspor’u rahat geçince puan farkı 7’ye çıktı. Sarı Kırmızılı takım büyük ölçüde bu sezon ipi göğüsledi diyebiliriz.
Alt taraf da oldukça karıştı.
Mersin İdmanyurdu’nun matematiksel olarak da küme düştüğünü düşünürsek kalır 2 bilet. Bu biletlerden bir tanesinin en büyük adayı Orduspor, ikincisi ise de daha önce de dile getirmiştik İstanbul Büyükşehir Belediyespor.
Taraftarı olmayan takımların Süper Lig’de olmaması gerektiğini düşünüyorum. 34. hafta sonunda bakalım neler olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.