Hava Durumu

Görünmeyen köy kılavuz ister

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2013 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.12.2013 07:56

Şamil Çinaz, Stanislav Sestak, Enes Ünal çıkıyor, sana maç kazandırıyor. Vicdanen rahatsız olanlar mutlaka oluyor. Tıpkı bizim gibi… Nerede Batalla, nerede Tuncay, nerede Kazım… Görünenler değil göremediklerimiz Bursaspor’u ayakta tutuyor.
İleride ne olacağı, Bursaspor’un ligi nerede bitireceği merak konusu. İleride görünen bir köy yok. Yani Yeşil Beyazlı takımın kılavuza ihtiyacı var. Bu kılavuz da doğru yapılacak hamlelerle elde edilecek. Hem yönetimsel, hem teknik açıdan… Bekleyip göreceğiz.Bursaspor açıkçası pazartesi akşamı bize güzel bir gece yaşattı. Atılan 3 gol sonrasında taraftarın müthiş desteği…
Bir ara maçı bırakıp tamamen taraftarı izlediğimizi söyleyebilirim. Hatta bir polisin cep telefonunu çıkartıp taraftarın şovunu çekmesi de ayrı bir anekdot.
Bursa Atatürk Stadı böyle güzel. Atılan goller, yapılan şovlar, kazanılan üç puanlarla güzel. Tabii ki güzeli güzel yapan kişileri de unutmamak lazım. Taraftarı anlattık, gerçekten müthişlerdi.
Biraz da saha içine dönelim. Bursaspor’da umut bağlanan futbolculardan çok görünmeyen kahramanlar ortaya çıkmaya başladı.
Kim mi bunlar?
Şamil Çinaz…
Stanislav Sestak…
Enes Ünal…
Musa Çağıran…
Ferhat Kiraz…
Şener Özbayraklı…
Sadece pazartesi akşamı oynanan maçı kastetmiyorum. Futbol böyle bir şey işte. Parayla değil yüreği ile oynayan futbolcular başarılı olur, onlar sevilir… Şu an Bursaspor’u ayakta tutan futbolcular işte bu saydığım görünmeyen kahramanlar.
Hani son gülen iyi güler denir ya, futbolda da son sevilen her zaman sevilir.
Herkes vicdanını ortaya koysun. Sormuyor musunuz kendinize nerede Batalla, nerede Tuncay, nerede Kazım, nerede Pinto, nerede eski Serdar, nerede eski İbrahim diye…
İşte bu sorunun cevabını görünmeyen kahramanlar size veriyor.
YÖNETİME CİDDİ MESAJLAR
Bursaspor’un ligi kaçıncı sırada bitireceği, iyi mi yoksa kötü mü oynayacağını, yapılacak transferlerin nasıl olacağını, kim tahmin edebiliyor?
Görünen köy kılavuz istemez…
Ancak Bursaspor’da görünen bir köy yok. Bu yüzden de kılavuza ihtiyaç var. Bu kılavuz da yönetimin ve teknik heyetin elinde.
Projeleri neler göreceğiz. Transferleri de göreceğiz.
Christoph Daum, taraftarın ‘transfer isteriz’ mesajını destekleyerek, benim sesim oldular yorumunu yaptı. Yönetime, taraftarın maçta, Daum’un da basın önünde ciddi mesajları bunlar.
Bursaspor eski teknik direktörü Hikmet Karaman da yaptığı açıklamaları hatırlarsanız, “Bana sorulmadan transfer yapıldı. Bakın sonra ne oldu” demişti. Daum da aynı sıkıntıyı yaşıyor mu? yaşamıyor mu? bilemiyoruz. Ancak sıkıntısının olduğu bir gerçek.
Maçlarda soğuktan mıdır!!! Nedir bilemiyorum. Alman çalıştırıcı heyecanını kaybetmiş bir şekilde ne kulübesinden çıkıyor, ne de itirazlarda bulunuyor. 90 dakika boyunca arada sırada ayakta görüyoruz kendisini ancak bunu da, “Her halde ayakları uyuştu” diye yorumlayarak geçiştiriyoruz.
Gelecekte ne olur ne biter bilmiyoruz…
HEZİMETLERE UZANAN ELLER
Spor Toto Süper Lig’de bu haftaya göz atacak olursak, aklıma direk Onur Kıvrak geliyor. Bir kaleci nasıl olmalı tanımının cevabı olarak karşımıza çıkıyor.
Galatasaray maçında 2 gol yemesine rağmen kurtardığı onlarca pozisyon vardı. Futbolcuya, futbolu bırakacak cinsten hem de…
Trabzonspor, Galatasaray’a karşı kaybetti ama Onur Kıvrak sayesinde tarihi bir farktan kurtuldu diyebiliriz.
Aynı senaryo Karabükspor-Fenerbahçe maçında da yaşandı. Fenerbahçe’nin kalecisi Volkan birçok pozisyonu kurtarırken, Karabüklü futbolcuların da son vuruşlardaki yetersizliği Sarı Lacivertli takımı tarihi hezimetten kurtardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.