Hava Durumu

Başarıya değil toparlanmaya bakalım

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2014 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2014 08:43

Alınan futbolculardan tutun, teknik adama, yönetimden tutun sözde profesyonellere kadar bu denli olumsuz işlere rağmen Bursaspor'un 46 puanla ligi 8'inci bitirmesi başarı. Unutulması ve hiç hatırlanmaması gereken bir sezon.

Peki şimdi ne olacak? Bursaspor'un önümüzdeki yıllarda başarıdan çok, bir an önce toparlanması şart. Gırtlağa kadar biriken borç, belli olmayan başkan ve teknik adam , yapılacak transferler. Söyleyecek tek söz var: “Aman dikkat!”

Bursaspor taraftarının zerre keyif almadığı bir sezonu geride bıraktık. Kimsenin keyif almadığı sezonu bizlere yaşatanlar ise bir bir tescillendi.
Açıkçası 'takke düştü, kel göründü…'
Avrupa Kupaları'na erken veda, Hikmet Karaman'ı kovma, heyecanını kaybetmiş Daum'u getirme, taraftarı soğutma, alınan kötü sonuçlara rağmen birbirinden amatör hamleler, Batalla'yı hain ilan etme, taraftara tekme, basına sansür… Daha sayamadığımız birçok ilginç olay…
Nasıl bir sezondur bu…
Bursaspor çatısı altında kimsenin egosunu tatmin etmeye hakkı yok.
Tam bir çöküş yılıydı.
Böyle bir sezonda toplanan 46 puan ve Türkiye Kupası'nda yarı final tamamen bu formanın ağırlığıyla gelinmiş noktalar.
Başka bir kulüp bunları yaşasa daha büyük bedeller ödemeye mahkum kalırdı. Camianın büyüklüğü Bursaspor'u ayakta tutmayı başardı.
Şimdi gelelim ne olacağına!
Şu anda Bursaspor'dan başarı beklemek, milli piyangonun size çıkmasından daha zor. Başarı; istikrara, profesyonelliğe ve uzun vadeli projelere bağlıdır.
Diyelim ki bu kadar borcun üstüne Bursaspor yıldız transferleri yaptı, kadrosunu güçlendirdi, bir de gelen başkan “Yollayın bu gereksiz futbolcuları” dedi mi, işte o zaman yandık!
Taraftara şirin gözükeceğim derken Bursaspor'un mezarını kazmamak gerekiyor.
Sadece bankalara olan yaklaşık 50 milyon liralık borçtan bahsediliyor. Diğerleriyle bu rakam 100 milyon TL'nin üstüne çıkıyor. Bunun içinde vergiler yok. Kara tablo çizmeyelim ama önümüzdeki yıllarda Bursaspor'un başarıdan daha çok mali tablosunu ve geleceğini emniyeti alması daha önemli.
Çok dikkat edilmeli.
Bursaspor'u toparlayacak tek proje ise Timsah Arena gelirlerinin tamamen Yeşil Beyazlı kulübe verilmesi olacak gibi duruyor. Peki ya verilmezse?
Dediğim gibi önümüzdeki yıllarda Bursaspor'un başarıdan daha çok toparlanmaya ihtiyacı var. Bunun gerçekleşmesi için ise birlik beraberlik şart. Bursaspor camiası ise bunu gerçekleştirebilecek güce sahip. Şimdi hepimizi yoğun bir gündem bekliyor.
Başkan, teknik direktör, transferler, mali tablo, vs…
Her noktası inşallah Bursaspor için hayırlı olur.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.