Hava Durumu

Berlin'de hakim mi kaldı!

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2017 04:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2017 04:41

Fi tarihinde Alman kralı Frederick kendine saray yaptırmaya kalktığında bir bakıyor sarayın bahçesinde bir yeldeğirmeni kalacak. Hemen emir veriyor, değirmenin istimlak edilmesini istiyor. Ve fakat değirmenci değirmeninden vazgeçmiyor. İstimlak bedeli artırılıyor, değirmenci yine ı-ıh diyor. Satmaya yanaşmıyor. Bunun üzerine kral değirmenciye 'alırım elinden değirmenini kalırsın ortada!' mesajı gönderiyor. Araya girenler değirmenciye 'Oğlum manyak mısın, koskoca krala karşı mı çıkıyorsun' tarzı tazyik yapıyorlar ama değirmenci nuh diyor peygamber demiyor.
'Alırım- alamazsın' gerilimi öyle bir artıyor ki, kralın son ve büyük 'Alırım çünkü ben kralım!' çemkirmesine değirmenci, hukuk tarihine geçecek şu karşılığı veriyor:
'Alamazsın, çünkü Berlin'de hakimler var!'
Sonuç: Kral değirmeni alamıyor, araziyi değirmenci ile paylaşıyor!
***
2016'da yapılan MHP tüzük kurultayının Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından iptal edilmesi üzerine Meral Akşener twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:
'Kongre iptal oldu. Tam 10 dakikada dava bitti. 10 dakikada verilecek bir karar için bir yıl beklendi. 700 delegenin iradesi yok sayıldı. Adaletin ruhuna El Fatiha!'
Fatiha okuttuğuna göre adalet öldü Meral Akşener'e göre. Adalet öldüyse, bir diğer muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu niye yürüyor babam yürüyor ha bire! Hem de elinde 'Adalet' yazılı döviz bulunduğu halde.
Hasılı, Kemal mi haklı, Meral mi?
Berlin'de hakimler olduğuna ilişkin inancımızı yitirelim mi yitirmeyelim mi!

*Mülteci ağırlamada lider ülkeyiz!

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü Sarah Grow, en fazla mülteci ağırlayan ülke olarak tüm dünyanın Türkiye'ye minnettar olması gerektiğini söyledi. (Türkiye geneli 3 milyon, Bursa 111 bin)
Bir gün bir konuda şampiyon olacağımızı biliyordum. Demek ki o gün dünmüş!
Dün, Dünya Mülteciler Günü'ydü.
Mülteci konusunun insani boyutu bir yana. Olayın özü aslında ekonomi. Her bir mülteci ekmek talebi çünkü aynı zamanda, 3 öğün yemek talebi. Yerleşmeye-tutunmaya kalktığı anda barınma, yani konut talebi. Mülteci yaşadığı topluma kök saldıkça ihtiyaçları artar ve çeşitlenir, bu da her ekonominin aradığı yegane can suyu zaten. Dünyanın en iyi mal ve hizmetini üretseniz bile, onu satın alacak birileri yoksa ortalıkta, ürettiğinizle kalırsınız.
***
Kimse, canına kast edilmedikçe, doğduğu- sevdiği toprakları terk etmek istemez.
Mülteciye- göçmene alerjik yaklaşanların idrak edemediği ve anlayamadığı sadece bu.
Göçmen veya mülteci, kültürel bir zenginlik olduğu kadar, ekonomik zenginliğin de kaynağı aynı zamanda. 7 milyarlık dünya nüfusunun yaklaşık 4.5- 5 milyarının doğduğu değil, doyduğu yerde yaşadığını kimse unutmasın...
Hepimiz mülteciyiz- göçmeniz aslında. Öylesine geldik (ve gideceğiz) şu fani dünyaya...

*İftara gittim, dönücem!

Siz bu satırları okurken ben, bırakın leyleği havada görmeyi, onlara yukardan bakıyor olacağım. Yani, uçarak Batum'a gidip, iftar yapıp, uçarak döneceğim. Yokum yarın buralarda, görüşürüz cumaya.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.