Hava Durumu

Rusya, Türkiye'ye helikopter ihraç edecek

Rus hükümetine bağlı helikopter şirketi, ürettiği Ka-32 tipi çok amaçlı helikopterlerin, Türkiye'ye ilk kez ihraç edileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2017 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2017 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya, Türkiye'ye helikopter ihraç edecek

Şirketten yapılan açıklamada, "Sekiz Ka-32 tipi helikopterin yurtdışına sevkiyatı konusunda yeni sözleşmeler imzalandı. Bu sözleşmeler çerçevesinde Türkiye ve Tayland'a ilk kez Ka-32 helikopterleri sevk edilecek" denildi. Şirketin açıklamasında sözleşmelerle ilgili daha fazla detay verilmedi.

İSTİHBARAT OPERASYONLARINDA KULLANILIYOR

Ka-32'ler arama-kurtarma, yüksek irtifalı montaj işleri, yangın söndürme, yük taşıma, hasta taşıma, devriye ve istihbarat operasyonlarına destek amacıyla kullanılıyor.

YANGIN SÖNDÜRME FAALİYETLERİNDE YOĞUN OLARAK KULLANILIYOR

Rus Kamov şirketinin tasarımı olan Ka-32'leri iki pilot, bir uçuş mühendisi olmak üzere üç mürettebat uçuruyor. Toplam 4 ton su kapasitesine sahip Ka-32, taşıdığı 'bambi' adı verilen sepetle suyu alarak yangın söndürüyor. Maksimum kalkış ağırlığı 12 ton olan helikopter, saatte 270 kilometre hıza çıkabiliyor. Menzili ise 980 kilometre.

5 bin metre irtifaya kadar çıkabilen Ka-32'ler, aralarında Türkiye'nin olduğu birçok ülkede yangın söndürme operasyonlarında kullanılıyor. Ka-32 helikopterleri ayrıca dağlık ve ormanlık alanlarda da faaliyet gösterebiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.