Hava Durumu

Ramazan'da kilo almamak için bu sudan için

Acıbadem Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Esra Kula, içine çubuk tarçın atılmış suyun, iştahı dengeleyerek Ramazan'da kilo alımını engelleyeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2017 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2017 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ramazan'da kilo almamak için bu sudan için

Abartılan iftar sofraları ve hareketsizliğin Ramazan'da kilo alımına neden olduğunu ifade eden Diyetisyen Esra Kula, iftar ve sahur arasında tüketilmesi gereken en az 2 litre suyun içine atılan çubuk tarçının fazla yemeyi önleyeceğini belirtti. Diyetisyen Esra Kula, "İftar ile sahur arasında tükettiğiniz iki litre suya bir çubuk tarçın koyduğunuzda, tarçınlı su iştahınızı dengeleyip fazladan yemenizi engelleyecek ve kontrollü olmanızı kolaylaştıracaktır. Böylece fazla yemez ve kilo almazsınız" dedi.

İftar sofralarında hamur işi, pilav, makarna gibi yiyeceklerden uzak durulmasını öneren Diyetisyen Esra Kula, "Üzerine bir de tatlıların yüksek miktarda olması, gün içinde hareketin azalması, ağır iftar sonrasında çöken rehavetten dolayı oluşan hareketsizlik metabolizmayı yavaşlatacaktır. Yavaş metabolizmaya yüksek oranda yiyecek aldığınızda da fazlasını yağ olarak depolayacaktır, bu da karaciğer yağlanması, abdominal yağlanma, şişmanlık, obezite ve obeziteye bağlı hastalıklara kapı açacaktır" diye konuştu.

Ramazan'da kilo almamak için sahur yapmanın önemine işaret eden Diyetisyen Esra Kula, sözlerini şöyle tamamladı:
"İftardan bir saat sonrasını hareketli geçirmek çok önemli. Hareketin türünü kişi kendine göre seçebilir; spor ya da yürüyüş yapabilir. Ama mutlaka hareketli olmak lazım, çünkü iftar sonrası hareket ettiğiniz zaman hem üzerinize çöken rehaveti daha kolay atarsınız hem de tatlı krizlerine karşı önlem almış olursunuz. İftar ve sahur arasında su içmeye de mutlaka dikkat etmeli."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.