Hava Durumu

Kampanyaların gözdesi dizüstü bilgisayarlar

Türkiye'deki markalar için fiyat/rekabet araştırma hizmetleri sunan BrandZone, yaklaşan Babalar Günü öncesi düzenlenen kampanyalarla ilgili verileri açıkladı. BrandZone verilerine göre; en fazla kampanya yapılan kategori dizüstü bilgisayar oldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2017 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2017 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kampanyaların gözdesi dizüstü bilgisayarlar

BrandZone, Babalar Günü kampanya verilerini paylaştı. 5-11 Haziran 2017 tarihlerini kapsayan kampanya verilerine göre; en fazla kampanya düzenlenen kategori 568 kampanyayla dizüstü bilgisayar oldu. Dizüstü bilgisayarı 366 kampanyayla akıllı telefon, 334 kampanyayla TV kampanyaları izledi. 161 kampanyayla oyun konsolu kategorisi 4.sırada, 109 kampanyayla tablet kategorisi 5.sırada yer aldı.

BrandZone verilerine göre; Anneler Günü döneminde küçük ev aletleri kampanyaları, tüm kampanyaların yüzde 41'ini oluştururken Babalar Günü öncesinde ise bu kategori tüm kampanyaların sadece yüzde 8'ini oluşturdu. Anneler Günü döneminde, küçük ev aletleri kampanyalarını akıllı telefon ve dizüstü bilgisayar kampanyaları takip ederken, Babalar Günü kampanyalarında en çok kampanya düzenlenen dizüstü bilgisayar kategorisini akıllı telefon ve TV kampanyaları izledi.

Dizüstü bilgisayar kategorisinde en fazla kampanyası olan marka 349 kampanyayla Lenovo olurken; 2.sırayı 52 kampanyayla HP, 3. Sırayı 28 kampanyayla Acer; 4. Sırayı 27 kampanyayla Asus aldı.

Akıllı telefon kategorisinde en fazla kampanyası olan marka 136 kampanyayla Samsung olurken; 95 kampanyayla Apple 2.sırada, 58 kampanyayla Huawei 3.sırada, 26 kampanyayla Lenovo 4.sırada yer aldı. Samsung, TV kategorisinde de liderliği diğer markalara bırakmadı. TV kategorisinde 101 kampanyayla Samsung birinci olurken, 87 kampanyayla LG 2.sırada, 55 kampanyayla Philips 3.sırada, 43 kampanyayla Vestel 4.sırada yer aldı.

BrandZone Babalar Günü kampanya verilerine göre; tablet kategorisinde en çok kampanyası olan marka 57 kampanyayla Samsung oldu. Samsung'u 17 kampanyayla Apple, 6'şar kampanyayla Polypad, Quadro ve Everest takip etti. Oyun konsolu kampanyalarında 158 kampanyayla en fazla kampanyası olan marka Sony oldu. Sony'i üç kampanyayla Xbox takip etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.