Hava Durumu

Hükümetin zam teklifine yanıt geldi

Memur-Sen: Gelen rakamın 4-5 puan üzeri gerekir

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2017 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2017 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hükümetin zam teklifine yanıt geldi

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıklanan oranların müzakereye uygun ama imza atmaya uygun olmadığını söyledi. Yalçın, "Müzakereye yakın imzaya uzağız" dedi.

Yalçın 4-5 puanlık bir artış daha beklediklerini ifade etti.

Yalçın'ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde;

2018-2019 yıllarını kapsayacak toplu sözleşme dönemi başlayalı 21 gün oldu, son 8 saatlik dilimindeyiz. Bize sunulan 3+3 şeklinde olan teklifi kesin bir dille kabul etmedik. Toplu sözleşmeye ilişkin ciddi bir diplomasi yürüttük. Genel itibariyle karşılıklı pazarlık olan tüm süreçlerde paydaş olmaya özen gösterdik. Bu tarzımızdan hiç uzakta hareket etmedik. İlk anından itibaren ortaya koyduğumuz tavır doğrulamaktadır.

Maaş zammıyla ilgili kısmı 3 alternatif şeklinde sunduk. Hangisi tercih edilirse edilsin maaş bordrosuna doğrudan etki etsin istedik. Makul ve makbul teklifle gelinsin istedik rakamlardan ziyade mesajlar ifade edildi. 3,5'lu teklifler sunulunca diplomasimizi hızlandırdık. Beklentileri ifade ettik.

Bize teklif edilen bu rakamlar enflasyon farkına göre her 6 ayda artış yapılması gereken tekliflerdir. Bu rakamlar yeterli ve ikna edici değil. Kamu görevlileri maaşları enflasyona yenilmekten ziyade refahtan pay aldığında yükseliş başlayacak. Çıkış trafiği oluşmuş olacaktır. Enflasyon oranları üzerinden tahmin etmek bizim açımızdan da zor. Merkez Bankası'nın tahminlerini tutturamadığı enflasyon rakamları olduğundan bize 4, 6 ayı tahmin edin rakamları oldukça risklidir.

'MÜZAKEREYE HAZIR İMZAYA UZAĞIZ'

Mevcut enflasyon rakamlarını dikkate alarak ve tecrübemizle tahminde bulunduk. Bize sunulan teklif geleceğe dair güven vermekten uzak. Enflasyona karşı korumaktan uzak. İmzalamaya yakın olmak gibi bir durum söz konusu değil. Kaleme mürekkep konulması için yeterli süre var. Birkaç bir puanla birleştirilerek yerine getirilebilir. Müzakere sürecinin sonunda bu teklif müzakereye uygun imzaya uygun değildir.

Memur-Sen'in tekliflerine baktığımızda her şeyin görülmediğini görüyoruz. Haklı beklentilerimize yaklaşılmamış durumdadır. Gereken zamana sahibiz, puana da sahip olmak isitiyoruz. İmza aşamasına taşımak için doğru oranlarla taçlandırmak için kullanmak durumundayız. Attıkları adım için teşekkür ediyoruz, birkaç adım daha bekliyoruz. Önümüz bayram kamu görevlileri çifte bayram yapsın. Müzakereye hazır imzaya uzağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.