Hava Durumu

Dünyada ilk ve tek

Dünyadaki ilk ve tek sosyal alan olan "studyaway.com", okulların özgün bilgilerinden oluşan tanıtım sayfaları, öğrencilerin ve danışmanların yorumlarıyla meydana getirdiği okul karşılaştırmaları ve sıralamaları, sürekli güncellenen forumları, testleri, haberleri ile dünyanın hemen her yerinden öğrencileri doğru eğitim sistemi ile eşleştirmeyi amaçlarken, onlara birer ön referans noktası olmayı hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2017 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2017 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünyada ilk ve tek

Küresel bir Dünya'da Eğitim İmkânları

Eğitimde globalleşmenin etkisiyle Dünya'daki eğitim kurumları birbirleriyle sürekli iletişim içersinde olup, öğrencilerimizin yararlanabilmesi için çeşitli yurtdışı eğitim projeleri üretmektedirler.Günümüzde de internet önderliğinde bulunan uluslararası iletişim olanakları aracılığıyla artık Global birer eğitim gören öğrencilerimiz ise bu teknolojik gelişmenin beraberinde bütün ülkelerde, tüm kurumlarla, birbirleriyle temaslarıyla yeryüzünde yepyeni, modern bir uluslararası eğitim ağı, kendi aralarında da bir Global Üniversite ortamı oluşturmaktadır.

Bugünün imkânlarında, eğitim kurumlarının okullar arası değişim programları sayesinde öğrenciler bir eğitim dönemi boyunca birden fazla ülkede eğitim görebilmenin ayrıcalıklarına erişebilmektedir. Bu ve bu gibi seçeneklerden doğan potansiyellerle bir çok organizasyon, öğrencilere yerel ve küresel ortamlar hazırlamak için girişimlerde bulunmaktadır.

Gençoğlu Ailesi'nin üçüncü kuşak temsilcileri Mümin Gençoğlu, Alihan Gençoğlu ile Horizon Istanbul'un kurucusu Sedef Yücad önderliğinde Yücad Ailesi'nin yeni nesil liderleri Ceren Yücad, Ali Yücad ve beraberlerindeki Sorsware Yazılım şirketinin birleşmesiyle kurulan organizasyon, yurtdışında öğrenim görmek isteyen öğrencilerin eğitim, öğretim bilgilerine erişimine ve bağlantılı öğrenim araçlarını kullanımına ücretsiz uzaktan ulaşımlarını sağlayabildikleri yeni nesil bir Global Eğitim Portalı olanSTUDYAWAY.com'u internet hizmetine açmışlardır.

Dünya'daki Tüm Üniversiteler Bir Yer'de

STUDYAWAY.com Dünya üzerindeki 23,000'i aşkın sayıda üniversiteyi içeren veritabanı ile başta İngilizce olmak üzere Türkçe, Arapça, Farsça, Çince, Rusça, Hintçe, İspanyolca, Portekizce, Almanca dillerinde öğrencilerimize, ebeveynlerine, akademisyenlere ve ilgili kişilere üniversite eğitimine ilişkin bilgi imkânları ve iletişim rehberliği aracılığı hizmetleri sunmaktadır. STUDYAWAY bu özelliklerle, Dünya'daki ilk ve tek sosyal alandır.

STUDYAWAY.com, okulların özgün bilgilerinden oluşan tanıtım sayfaları, öğrencilerin ve danışmanların yorumlarıyla meydana getirdiği okul karşılaştırmaları ve sıralamaları, sürekli güncellenen forumları, testleri, haberleri ile Dünya'nın hemen her yerinden öğrencileri doğru eğitim sistemi ile eşleştirmeyi amaçlamaktadır, ve de öğrencilerin yurtdışında diledikleri ülke ve alanlarda eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için onlara birer ön referans noktası olmayı hedeflemektedir.

"Öğrenci Önce Bilgilenir, Sonra Kendini Tanır, Sonunda En Doğru Kararını Verir"

Organizasyonun kurucularından Sedef Yucad, "Öğrenciye en büyük yardım doğru bilgi sağlamaktır, sonrasında öğrenci zaten kendini en iyi tanıyan insan olarak kendisi için en doğru kararları verecektir." diye ifade etmektedir.

"Eğitim Evren'inde Türkiye"

STUDYAWAY, Türkiye'de de üniversitelerimizin benzerliklerini ve ayrıcalıklarını dünyadaki ülkelerdeki öğrencilere tanıtarak ülkemizdeki üniversitelerimize olan talebi arttırarak, yurtdışına ülkemizden giden ve yurtdışından ülkemize gelen öğrencilerin eğitim yaşantıları boyunca en olumlu tecrübe ve paylaşımlara sahip olmalarına ve eğitim dünyasındaki gelişmeleri yakından takip etmelerine de olanak sağlayacaktır.

Studyaway'e göre, "Eğitimin evrensel bir boyut kazandığı bu alanda Türkiye de bir merkez olarak bu eğitim evreni içerisinde yer almalıdır. Ülkemizin coğrafi konumunu ve kültürel zenginliğini göz önünde bulundurarak Türkiye bölgenin yurtdışı eğitim üssü olmalıdır."

Türkiye'den Dünya'ya, Dünya'dan Türkiye'ye

Türkiye için olduğu gibi Dünya'nın bütün ülkeleri için de önem arz eden bir konu olan eğitimde bir merkez olarak konumlanabilmek, öğrencileri küresel çapta ve etkide, bu belirlenen konumun dahilindeki ortak bir katılım ile mümkün mertebede en doğru karara yönlendirebilmek adına ülkeleri ve üniversiteleri olduğu kadar Studyaway'i ve bütün eğitim birimlerini de doğrudan ilgilendirmektedir. "Biz Studyaway ailesi olarak inanırız ki, yurtdışında eğitim almak isteyen Dünya'daki her bir öğrencinin, mevcut yeterlilikleriyle, istedikleri alanlarda ve eğitim kurumlarında öğrenim görebilmesi için kurulu sistemimiz üzerinden seçimlerini ve araştırmalarını doğru kıyaslarla yapabildiği sürece öğrencilerimiz yurtdışı eğitim yaşantısında daha mutlu ve başarılı olabilecektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.