Hava Durumu

Çift cinsiyetli kardeşlere yardım eli uzandı

Antalya'da yaşayan çift cinsiyetli kardeşler yaşantıları ile herkesi hayretler içerisine düşürmüştü. Yıllar önce dünyaya gelen Çakal kardeşler pembe kimlikle 15 yaşına kadar kadın gibi yaşadılar. Daha sonra erkek gibi yaşamayı tercih ettiler. Antalya Büyükşehir Belediyesi, bakıma muhtaç durumda yaşayan çift cinsiyetli (Hermafrodit) Aliye ve Emine'ye yardım için harekete geçti.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2017 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2017 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çift cinsiyetli kardeşlere yardım eli uzandı

Gündoğmuş ilçesi Akyarı Mahallesi'nde, çift cinsiyetli kimlikleri ile yaşamaya devam eden 72 yaşındaki Aliye Çakal ile kardeşi 69 yaşındaki Emine Çakal'ın isteklerine, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi

Kardeşlerin doğup büyüdükleri evin çatısının çökmeye başladığını belirtmesi üzerine Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri, yaşadıkları evi ziyaret etti. Evde incelemelerde bulunan belediye ekipleri, burada kardeşlerin sağlıkları ve maddi durumları hakkında bilgi aldı.

Büyükşehir ekiplerine evi gezdiren Aliye Çakal, evlerinin eski ve çatısının toprak olmasından dolayı özellikle kış aylarında yağmur nedeniyle su aldığını ve zorlu günler geçirdiklerini söyledi. Geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirten Aliye Çakal, yüzde 90 engelli olan ve konuşma güçlüğü çeken kardeşi Emine Çakal'ın engelli bakım parası ile geçindiklerini anlattı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, incelemeyi ivedi bir şekilde kurulda değerlendirerek kardeşlere yardım kararı aldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi iki kardeşin önce evlerinin bakım onarım ve tadilat işlemlerini gerçekleştirecek.

Ekipler daha sonra evin kanepe, halı, battaniye gibi ihtiyaçlarını tamamlayacak. Büyükşehir, ayrıca Aliye ve Emine Çakal'a gıda ve temizlik gibi ihtiyaçlarını marketten yapabilmeleri için Sosyal Kart desteğinde bulunacak. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, iki kardeşe tek seferliğine 1000 TL'lik nakdi yardımda da bulunacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.