Hava Durumu

Bursa'da nefes kesen orman yangını tatbikatı

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yangın tatbikatı başarı ile sonuçlandı. 5 ayrı yerde başlatılan yangın, yaklaşık 20 dakikada helikopter ve tüm yangın müdahale araçları ile söndürüldü. Tatbikat uyarınca dumandan etkilenerek bayılan bir yangın söndürme işçisine 112 ekipleri müdahale etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2017 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2017 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da nefes kesen orman yangını tatbikatı

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü personel ve ekipmanlarını olası yangınlara hazır tutmak amacıyla belirli aralıklarla tatbikat yapıyor. Bu yıl ki tatbikat, merkez Osmangazi İlçesi Demirtaş baraj bölgesindeki ormanlık alanda, hayvanlara ve yeşil ağaçlara zarar vermeden 5 ayrı noktada yangın başlatıldı. Telsiz ile bildirilen yangına ilk müdahale araçları ve arazözler ile müdahale edildi. Yangının büyüdüğü varsayımı ile hareket eden yangın tim komutanı helikopter ile havadan müdahale desteği istedi.



Havadan yapılan müdahaleyle birlikte kimyasal maddeler ve dozer ile yangının sıçramaması için yanan alanların etrafı güvenli bölge haline getirildi. Yangının söndürülmesi ardından 'Bariyer' isimli sistem ile geniş alana yayılan su hem soğutma çalışması hem de yangın büyümemesi için tedbir çalışması yapıldı. Müdahale sırasında dumandan etkilenerek bayılan yangın söndürme ekibinden bir kişiye 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale etti.



Tatbikata 1 helikopter, 4 arazöz, 4 yangın ilk müdahale ekibi, 50 söndürme işçisi ve 4 yangın tüm komutanı katıldı. Ayrıca 2 adet su tankı ve bir ambulans tatbikat boyunca hazırda bekletildi. Tatbikat esnasında açıklamalarda bulunan Bursa Bölge Müdürü Arif Can, müdahalelerdeki sürelerini ve çalışmalarını pekiştirmek amacıyla bu tatbikatların gerçekleştirildiğini söyledi. Beş farklı noktadan başlatılan tatbikatla ilgili olarak Can, şöyle dedi:

"Bursa Orman Bölge Müdürlüğündeki ekiplerle hızlı bir şekilde müdahale edildiğini gösterdik Tabii yangın daha fazla büyüdüğü takdirde diğer bölge kuvvetlerinden destek geliyor. Nitekim onlarda da helikopterlerimiz mevcut. Çünkü yanan her orman Türkiye'nin ormanlarının yanması anlamına gelir. Ülkemiz Akdeniz iklim kuşağında olduğundan dolayı bizim her an teyakkuz halinde olmamız gerekiyor bütün yangınlar bir kıvılcımla başlar. Yangın büyüdükten sonra müdahale koşulları zorlaşır. Dolayısıyla bizim için erken müdahale çok önemli. Biz Orman yangınlarına yaklaşık 22 dakikada müdahale ediyoruz. Bunu daha kısa süreye indirmek için çalışmalarımız devam ediyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.