Hava Durumu

Bursa Barosu'ndan "Hukuka Çağrı" toplantısı

BURSA Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, "Hukuka Çağrı" adı altında düzenlediği basın toplantısında kamuoyunu, hukuksuzluğa karşı durmaya, birlik olmaya ve bu konudaki duyarlılıklarını arttırmaya davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2017 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2017 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Barosu'ndan "Hukuka Çağrı" toplantısı

Baro Başkanı Gürkan Altun bugün Bursa Adliye Sarayı önünde yönetim kurulu arkadaşlarıyla basın açıklaması yaptı. 15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe kalkışmasının ardından çıkartılan OHAL kapsamında, Kanun Hükmünde Kararnameler ile yaşama geçirilen uygulamaların, Türkiye'de hukuk güvenliğini adeta ortadan kaldırdığını, adil yargılanma ve savunma hakkı ile savunma mesleğinin icrasını kısıtlandığını savundu.

Halkın, adalete erişim hakkına yönelen saldırıların yaşandığını bunun bir örneğinin ise Yargıçlar Sendikası Başkanı Hakim Mustafa Karadağ'ın, HSK kararıyla Ankara'dan Şanlıurfa'ya sürülmesi olduğunu ifade eden Altun şöyle konuştu:

"Bugüne kadar yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda taviz vermeyen Hakim Karadağ'ın, 14 yıldır aile mahkemesinde görev yapmasına rağmen hukuka ve teamüllere aykırı bir şekilde görüşü ve talebi alınmaksızın gerekçesiz bir şekilde daha önce hiç çalışmadığı iş mahkemesinde yetkilendirilmesi kabul edilemez. Yargıçlar Sendikası Başkanı ve 30 yıllık meslek kıdemine sahip Karadağ'ın, bu şekilde atanması, Anayasal koruma altındaki yargı bağımsızlığı ve yargıçlık teminatına ve kendisi sendika başkanı olduğu için sendikal güvenceye de aykırıdır. Kararın geri alınmasını istiyoruz" dedi.

CHP Milletvekili olan Gazeteci Enis Berberoğlu'nun, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casuzluk maksadı ile açıkladığı iddiasıyla 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp daha sonra tutuklanmasının doğru olmadığını ifade eden Altun, "iddianamede ortaya konan iddia ve isnat edilen eylem ile hüküm ve bu hükme yapılan gerekçe, hukuksal içerikten yoksundur. Mahkumiyet kararına esas teşkil eden ve TCK 330/1 maddesi ile düzenlenen casusluk suçunun unsurları oluşmamıştır. Pozitif hukuk açısından baktığımızda sübuta eren ve suç unsuru içeren herhangi bir eylem de görünmemektedir." şeklinde konuştu.

Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, kamuoyunu hukuksuzluklara karşı durmaya, birlik olmaya ve duyarlılıklarını artırmaya çağırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.