Hava Durumu

Bu koyunlar en lüks yerde otluyor!

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden olan Uludağ'da kışın yerli ve yabancı turistlerin kayak kaydığı pistler havalar ısınınca koyun sürülerine kaldı. Kışın zengin turistlerin kaldığı lüks otellerin önünde otlayan koyunlar görenleri şaşırtıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2017 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2017 10:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bu koyunlar en lüks yerde otluyor!

Kışın kayak İçin gelen turistler binlerce lira vererek Uludağ'daki pistlerin keyfini çıkarırken, karların erimesiyle birlikte otların çıktığı pistlerde bölgedeki çevre köylerde bulunan hayvan sürüleri otluyor. Oteller bölgesindeki 2 bin rakımlı pistlerin bulunduğu alanda çıkan envai çeşit otları yiyen hayvanlar, daha lezzetli ete sahip oluyor. Ağzının tadını bilen vatandaşlar ise buralarda otlayan hayvanları normal fiyatından daha yüksek fiyata alarak kurban ediyor.

Karların erimesiyle birlikte kayak pistlerinin hayvanlara kaldığını ifade eden çobanlar, "Burada koyun otlatıyoruz. Burası oteller bölgesi. Kışın vatandaşların kayak yaptığı yerleri yazın koyunları otlatarak değerlendiriyoruz. İnsanlar kışın burada kayıyor. Pistler yazın bize kalıyor. 150'ye yakın hayvanımızı Haziran ile Eylül arasında otlatıyoruz. Aşağı alanlar kuruyunca buraları yeşil kalıyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.