Hava Durumu

Atatürk'e küfür etmişti! Hala ortada yok

Sosyal medyada yayınlanan bir videoda Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'a hakaretler yağdırdıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkarılıp dava açılan ve 39 gündür kaçak olan Hasan Akar'ın davası yarın görülecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2017 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2017 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Atatürk'e küfür etmişti! Hala ortada yok

İnternette yayınlanan bir videosunda Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'la ilgili hakaret içeren sözler içerdiği gerekçesiyle Nur Cemaati'nin Okuyucular kolunun hocalarından olduğu belirtilen Hasan Akar hakkında soruşturma başlatılarak yakalama kararı verildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı 9 gün süren soruşturma sonunda hazırladığı iddianamede Akar'ın soruşturmaya konu videoda Atatürk, annesi ve babası hakkında hiçbir tarihi belgeye, gerçekliğe, delile dayanmayan, açık küfür içerecek şekilde Atatürk'ün hatırasına alenen hakarette bulunduğu anlatıldı.

39 GÜNDÜR KAÇAK

Akar'ın "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından toplam 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapsi talep edildi.

Hakkındaki yakalama kararına rağmen 39 gündür kaçan Hasan Akar'ın yargılanmasına yarın Bakırköy 18'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. Akar, duruşmaya gelirse hakim karşısına çıkarak kendisini savunacak.

Hasan Akar'ın tepki yağan konuşmasında Atatürk ve Zübeyde Hanım'la ilgili ağır hakaretlerde bulunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.